Відбулася відкрита лекція професора Долі М.М.

16 листопада 2015, 12:19
47 ауд. 4 навчальний корпус
16 жовтня 2015 року в 47 аудиторії навчального корпусу №4 доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент Національної академії аграрних наук України, декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Доля Микола Миколайович провів відкриту лекцію з «Систем захисту сільськогосподарських культур від шкідників».
Лектором зазначено, що в сучасних умовах вирощування сільськогосподарських культур інтегрований захист рослин передбачає управління популяціями шкідливих організмів у межах конкретних агробіоценозів за допомогою застосування оптимальної для конкретних умов системи заходів з метою оптимізації фітосанітарного стану посівів.
При цьому на думку професора Долі М.М. головною передумовою інтегрованого захисту рослин є фітосанітарний моніторинг і прогноз шкідливих організмів, який повинен представляти собою систему збору, накопичення, аналізу і використання фітосанітарної інформації з метою цілеспрямованого і оптимального проведення заходів захисту рослин.
Головна мета фітосанітарного моніторингу, як і будь-якої програми спостережень, - отримати необхідну інформацію для складання прогнозів і сигналізації розвитку шкідливих організмів та прийняття рішення по проведенню захисних заходів.
Студентами, під час відкритого спілкування була виявлена зацікавленість у можливості інноваційного розвитку сучасних технологій, а також задано багато питань.
В цілому лекція професора Долі Миколи Миколайовича мала високий науковий рівень щодо представлення сучасного науково-практичного досвіду, а також системність та логічне викладення навчального матеріалу. Слід зазначити, що високий рівень викладання органічно доповнювався мультимедійним супроводом та іншим методичним забезпеченням.
Дрозд Петро Юрійович
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook