Стартап – твій крок до успіху!

24 жовтня 2015 року

23 жовтня в інституті відбувся круглий стіл з питань підприємницької діяльності для студентської молоді за участі заступника директора Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області» Ганни Дудчиної.

В умовах ринкової економіки підприємництво стає невід’ємною складовою діяльності населення. Зрозуміло, що не всі здатні займатися цією справою, оскільки вона супроводжується значними ризиками та відповідальністю за долю інших людей. Однак підприємницька діяльність є дієвим способом самозайнятості молоді.

Саме тому в області створено Регіональний фонд розвитку малого бізнесу. Його основним завданням є підтримка суб’єктів господарювання, тобто надання пільгових кредитів до 500 тис. грн. на 5 років під 16%. Зрозуміло, що нині на це виділяються не такі значні кошти, як потрібно, – лише 1,5 млн. грн. у цьому році. Друга функція – освітня: функціонування «Молодіжної школи бізнесу», проведення семінарів, круглих столів, надання консультаційних послуг.

Під час обговорення питань розвитку малого й середнього підприємництва учасники круглого столу дійшли висновку, що необхідною умовою для майбутнього стартапу є ідея, бізнес-план, потенційні покупці та капітал. Перспективними напрямами Чернігівського регіону визначено агропромисловий, IT-технології, сміттєпереробку, зелений туризм, а також надання різноманітних послуг.

Також увагу студентів привернула розповідь Ганни Дудчиної про діяльність компанії «Метекол», яка займається розробкою та виготовленням медичної техніки й технічних засобів навчання. Крім того, як було зазначено доповідачем, з точки зору туризму Нжин, як і область у цілому, має величезний незреалізований потенціал.

Зрозуміло, що не існує універсального секрету успіху, і все залежить від можливостей і вмінь кожного з нас, ситуації в країні та регіоні тощо.

Сподіваємося, що даний захід сприятиме формуванню в студентів здатності об’єктивно оцінювати власні можливості щодо втілення в життя бізнес-ідей та навичок користуватися послугами відповідних організацій з розробки бізнес-планів.

Г. Македон,
асистент кафедри аграрної економіки

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook