Завідувачі кафедр Євгеній Афтанділянц і Анатолій Бойко провели відкриті лекції для студентів факультету конструювання та дизайну

8 жовтня 2015 року

     В університеті за графіком проходять відкриті лекції професорів. Завідувач кафедри технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства професор Євгеній Афтанділянц прочитав лекцію на англійській мові з дисципліни «Матеріалознавство» за темою «Вуглецеві сталі» студентам другого курсу факультету конструювання та дизайну. Крім змістовного матеріалу, професор роз’яснював аудиторії складну наукову термінологію в семантико-лінгвістичному розумінні.  

     На лекції використовувалися сучасні технічні засоби навчання, що дозволило за стислий час викласти необхідний матеріал у повному обсязі. Для кращого засвоєння дисципліни студенти по черзі вголос читали та перекладали лекційний матеріал з англійської мови на українську.

    Завідувач кафедри надійності техніки Анатолій Бойко провів відкриту лекцію з дисципліни «Надійність сільськогосподарських машин» за темою «Інженерно-фізичні основи надійності» для студентів четвертого курсу факультету конструювання та дизайну.

     Лекцію прочитано на високому науково-методичному рівні з використанням мультимедіа. Тему лекційного заняття чітко сформульовано, зазначено мету, актуальність, проаналізовано ступінь розробки даної проблеми як у вітчизняній, так і в зарубіжній літературі. Структура плану відповідала робочій програмі навчальної дисципліни з курсу «Надійність сільськогосподарських машин» для студентів напряму підготовки «Машинобудування». Лектор також порекомендував обов'язкову і додаткову літературу для глибшого вивчення курсу і теми.

     На завершення лекції студенти задавали цікаві питання щодо новітніх технологій забезпечення надійності сучасної сільськогосподарської техніки та впровадження їх у виробництво.

Олександр Банний


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook