Лабораторія діагностики та дорадництва з проблем патології лісових і декоративних деревних рослин та їх насаджень імені професора З.С.Голов'янка запрошує до співпраці

12 липня 2015 року

«Якби ми вчились так як треба, то й мудрість би була своя»
Т.Г. Шевченко

Загальнонаціональною проблемою нині є масові всихання лісових, особливо соснових та ялинових насаджень. Катастрофічних розмірів це всихання очікується в кінці серпня-початку вересня 2015 року.

Новостворена Лабораторія діагностики та дорадництва з проблем патології лісових і декоративних деревних рослин та їх насаджень (надалі Лабораторія ДД) надає науково-консультаційні, освітні, інформаційні, дорадчі послуги для юридичних та фізичних осіб, відповідно до укладених договорів з метою покращення стану дерев та їх насаджень, в т.ч. природно-заповідного фонду.

Важливе місце в роботі лабораторії займає визначення правильності призначення та своєчасності вибіркових і суцільних санітарних рубок, рубок виховання, визначення головних факторів, що спричиняють погіршення санітарного стану насаджень, прогнозування динаміки популяцій небезпечних шкідливих комах та збудників хвороб для головних лісотвірних порід дерев.

Важливе місце в роботі лабораторії займе наукове обґрунтування рубок формування і оздоровлення лісів у заповідних зонах біосферних заповідників, національних природних і регіональних ландшафтних парків, природних заповідниках, заповідних урочищах, заказниках.

35-річні соснові насадження Чорнобильської зони, об'їдені сосновим шовкопрядом

Всихання ялинових насаджень в Карпатах спричинено масовими розмноженнями короїдів: типографа, двійника та гравера

Всихання сосни, спричинено великим та малим сосновими лубоїдами

Всихання сосни, спричинене верхівковим короїдом

Не зароблені гроші на експортованому дубі кругляку (діловий дуб перетворила на дрова дубова ксифідрія - рогохвіст)

Запропоновані та застосовані лісозахисні профілактичні та радикальні заходи завжди мають високу економічну ефективність.

Лабораторія ДД надає кваліфіковані послуги згідно із затвердженими ректором університету розцінками, тарифами та кошторисами.

Контакти:

E-mail: [email protected]

Тел. 050-930-04-46, 050-930-04-46, 098-089-38-02
 

М.М.Завада, заслужений науково-педагогічний працівник НУБіП України,
експерт-дорадник з екології (лісозахисту)

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook