Ректорат: планування роботи на тиждень і найближчу перспективу

18 травня 2015 року

 18 травня на ректораті традиційно планували роботу на тиждень та розглядалися поточні питання діяльності університету. Нараду розпочав ректор Станіслав Ніколаєнко, який повідомив, що 20 травня відбудуться парламентські слухання, присвячені змінам базового Закону України «Про освіту». Університет бере активну участь у модернізації законодавчої бази галузі, підготовлені пропозиції і до цього законопроекту. Також Станіслав Миколайович зупинився на результатах зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, які підтвердили взятий університетом курс на посилення профорієнтаційної роботи.

 
Потому перейшли до доповідей з виконання доручень ректора.
 
Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін доповів про підготовку положення про охорону, яке планується розглянути і затвердити на найближчому засіданні ректорату. 19 травня стартує міжнародна науково-практична конференція, присвячена створенню високотехнологічних екологічних комплексів. Також, після проведення ретельного аналізу діяльності служби закладів харчування, планується провести докорінну її реформу, підвищити якість обслуговування.
 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша проінформував про зміну системи поселення студентів до гуртожитків. Тепер відповідати за цю роботу будуть відповідні декани факультетів і директори інститутів. Розроблений графік проведення установчих зборів рад роботодавців – до 29 травня вони будуть створені у всіх структурних підрозділах. Також Сергій Миколайович повідомив про затвердження переліку галузей знань, де в цілому збереглися напрямки підготовки фахівців, проте є й винятки. Зокрема, не зрозуміло до якої галузі знань буде належати підготовка фахівців з якості продукції. 
 
Це питання, а також наукова доповідь Миколи Стародуба, звіт про роботу Мукачівського аграрного коледжу та звіт керівництва ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження про реалізацію програми «Голосіївська ініціатива – 2020» та інші будуть заслухані на вченій раді, про що і розказала учений секретар Оксана Барановська.
 
Начальник військової кафедри Анатолій Есаулов повідомив про проведення військових зборів для курсантів з 25 липня по 28 серпня на базі навчальної бази «Десна».
 
Начальник навчального відділу Оксана Зазимко поінформувала про завершальний психолого-педагогічний семінар для науково-педагогічних працівників факультетів аграрного менеджменту, економічного та ННІ післядипломної освіти, що пройде 20 травня.
 
У цей же день в університеті заплановано День французької освіти і науки, про що повідомив керівник ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук. Також на тижні до нас завітають американські професори, які прочитають лекції для майбутніх економістів і менеджерів.
 
Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко надав інформацію щодо ходу конкурсу на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників, завідувачів кафедр. 
 
Керівник планово-фінансового відділу Тетяна Костюк доповіла про завершення підготовки положення про відрядження, до якого внесені правки і пропозиції керівників структурних підрозділів. Також оголошений тендер на закупівлю мультимедійної техніки для обладнання лекційних аудиторій. У центрі уваги відділу – робота з відокремленими підрозділами по ліквідації заборгованостей.
 
Директор благодійного фонду Євген Томін проінформував про виготовлення атрибутики до Дня університету. А голова первинної профспілкової організації працівників Ростислав Тарасенко – про надану допомогу викладачам і співробітникам, а також про організацію відпочинку дітей працівників університету в таборі «Чайка», перший заїзд до якого розпочнеться 1 червня. 
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про роботу з облаштування університетської території. Будівельно-ремонтні бригади приступають до ремонту фасаду і холів першого корпусу. Паралельно йде робота з поліпшення умов відпочинку в спортивно-оздоровчому таборі «Академічний».
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін доповів про завершення проведення рейтингу корпусів та гуртожитків. Інформація і підсумки будуть підбиті на засіданні розширеного ректорату. Також в навчально-дослідних господарствах вже розпочаті роботи з підготовки техніки для прибирання кормових культур.
 
Підсумовуючи, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, проректору Сергію Кваші організувати проведення школи молодого викладача, представити на ректораті сценарій відзначення Дня університету, завершити формування рад роботодавців, розробити проект державного замовлення на підготовку фахівців в університеті та ще раз розглянути питання діяльності санаторію-профілакторію. Начальнику відділу кадрів Миколі Михайліченку – організувати співбесіди з претендентами на посади завідувачів кафедр, на яких представити програми розвитку кафедр та проаналізувати механізм укладання контрактів з науково-педагогічними працівниками. Керівнику планово-фінансового відділу Тетяні Костюк – надати прогноз по витратам за комунальні послуги та організувати нараду по стану наповнення спеціального фонду. Начальнику спеціального відділу Сергію Лаговському доповісти про мобілізованих в Збройні Сили України та проаналізувати необхідність надання їм допомоги. Проректору Валерію Іщенку – активізувати роботу з облаштування Алеї слави.
 
Денис Рудень
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook