Факультет тваринництва та водних біоресурсів зміцнює зв'язки з Туркменістаном

26 квітня 2015 року

 На запрошення Міністерства сільського господарства Туркменістану та за дорученням ректора університету Станіслава Ніколаєнка делегація факультету  тваринництва та водних біоресурсів у складі декана факультету Вадима Кондратюка, професора кафедри конярства і бджільництва Бориса Гопки та завідувача лабораторії конярства Ганни Скабард 22-25 квітня 2015 року відвідали м. Ашхабад, де прийняли участь у заходах, присвячених розвитку конярства у світі.

 
В перший день представники університету прийняли участь у відкритті науково-практичної виставки, де були представлені різні види обладнання та продукції для коней та галузі конярства в цілому. Пообіді відбулося 5-е засідання Міжнародної асоціації ахалтекінського конярства, на відкритті якого Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов у своєму вітальному слові відзначив, що кінь в його країні є національним надбанням.
 
23 квітня розпочала роботу 7-а Міжнародна наукова конференція по конярству, на якій з доповіддю виступив професор Борис Гопка з темою "Конярство України - сучасний стан та перспективи розвитку галузі". Слід зазначити, що в конференції прийняли участь понад 500 учасників з більш ніж 50 країн світу.
 
24 квітня відбулася зустріч декана факультету Вадима Кондратюка з начальником управління міжнародних відносин при Міністерстві с.-г. Туркменістану Сапаровим Керімом, де було досягнуто домовленості щодо короткострокових обмінів студентами для проходження виробничих стажувань на рівноцінних умовах. Також відбулася зустріч з головою асоціації конярства Туркменістану, де досягнуто домовленості щодо включення кафедри конярства в світову асоціацію конярства та надання їй всіх преференцій як повноправного представника України. Важливим досягненням зустрічі є домовленість про залучення завідувача лабораторії конярства, судді міжнародного класу Ганни Скабард до бригади суддів по конкуру на Азіатських спортивних іграх 2017 року, які пройдуть в Туркменістані.
 
Також представники факультету під час візиту відвідали ряд кращих іподромів країни, де відбувалися різні види скачок під егідою Президента Туркменістану.
 
Вадим Кондратюк, 
декан факультету тваринництва та водних біоресурсів
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook