Співпраця відділу кадрів і кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені акад. В.З. Янчука

21 квітня 2015 року

     Протягом 2014-2015 рр. відбулися ряд нормативно-правових змін, що стосуються унормування трудових відносин працівників університету. Це, зокрема, оновлення правил внутрішнього розпорядку, розроблення вимог до заміщення посад керівників факультетів (інститутів) та науково-педагогічних працівників університету, правил щодо прийняття на роботу і звільнення працівників, пенсійного забезпечення тощо.

     Саме тому з ініціативи ректора університету С.М. Ніколаєнка виникла ідея проведення спільного семінару за участю працівників відділу кадрів та кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені акад. В.З. Янчука. Ідея була підтримана деканом юридичного факультету, кандидатом юридичних наук, доцентом О.С. Ярою та завідувачем кафедри, доктором юридичних наук, професором В.М. Єрмоленком

     16 квітня цього року до відділу кадрів завітала доцент, кандидат юридичних наук Т.С. Новак, яка професійно і змістовно надала роз’яснення та провела обговорення з працівниками відділу кадрів таких питань:

  • зміни законодавства щодо надання відпусток, зокрема, щодо додаткової соціальної відпустки на повнолітню дитину-інваліда з дитинства;
  • питання фінансової та адміністративної відповідальності за порушення трудового законодавства (фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту); виплата зарплати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску та податків; порушення встановлених строків виплати зарплати та інших виплат, більш ніж за один місяць.);
  • проблеми реформування трудового законодавства (порівняльний аналіз норм Кодексу законів про працю та проекту Трудового кодексу України);
  • зміни у законодавстві про працю, що вступили в дію з 01 січня 2015 року (терміни видання наказу про прийняття на роботу; повідомлення про прийняття на роботу нового працівника; усна та письмова форми укладення трудового договору тощо).

     Окрім того, працівники відділу кадрів обговорили зміст фахових журналів «Кадровик України» №4, та «Консультант кадровика» №1-7, матеріали яких доцільно використовувати керівникам структурних підрозділів при здійсненні кадрової політики.

 

     Темами наступних семінарів визначено обговорення найактуальніших змін у пенсійному законодавстві, оплати тимчасової непрацездатності та гарантій для працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

     Колектив відділу кадрів висловлює щиру вдячність доценту Тамарі Сергіївні Новак за професійний підхід до роз’яснення актуальних питань трудового законодавства.

М. Михайліченко,
начальник відділу кадрів

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook