У центрі уваги звуженого ректорату вибори керівників структурних підрозділів, «Голосіївська весна» та якість харчування у їдальнях

20 квітня 2015 року
20 квітня відбулося чергове засідання звуженого ректорату. Відкриваючи його, ректор Станіслав Ніколаєнко зауважив, що в університеті відбувся перший етап виборів керівників структурних підрозділів. Трудові колективи 10 факультетів  і 3 інститутів рекомендували вченій раді університету своїх представників. А той факт, що на двох факультетах виконуючі обов’язків деканів не були обрані на цю посаду, додатково свідчать про відкритість, прозорість і демократичність виборів.
 
Традиційно нараду продовжили проректори і керівники підрозділів з доповідями по виконанню доручень ректора та планами роботи на найближчий період.
 
Учений секретар Оксана Барановська представила присутнім графік роботи на тиждень, який буде досить насиченим. Так, 21 квітня о 8-30 відбудеться засідання ректорату. Окрім поточних питань на ньому буде започатковано заслуховування інформації про хід виконання наукових робіт. Цього разу доповідатиме професор Володимир Стародубцев. 22 квітня о 14-00 на вчені раді університету одним з центральних питань буде обрання деканів факультетів та директорів інститутів, а Микола Цвіліховський доповість про виконання програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива 2020» на факультетів ветеринарної медицини. Сьогодні ж розпочинаються відбіркові тури щорічного фестивалю  художньої творчості «Голосіївська весна», а 25 квітня пройде екологічний фестиваль.
 
Проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша повідомив, що 28 квітня відбудеться пілотне засідання ради роботодавців факультету тваринництва та водних біоресурсів. Також завершено підготовку сценарію відзначення Дня університету, який відбудеться 29 травня на стадіоні. Документ розглядатиметься на засіданні ректорату завтра. На всіх факультетах і в інститутах відбудуться психолого-педагогічні семінари для викладачів, де останніх ознайомлять з сучасними методиками викладання.
 
Директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук надав інформацію щодо можливості участі студентських організацій університету в конкурсі проектів на отримання фінансування від Фонду Роберта Боша.
 
Начальник  планово-фінансового відділу Наталія Дробот доповіла про готовність проекту рішення щодо встановлення вартості навчання для абітурієнтів 2015 року. Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко проінформував про підготовку оголошення  щодо проведення конкурсу на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників, який відбудеться в червні.
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про початок реконструкції теплопунктів в навчальних корпусах та облаштування університетської алеї. Постійна увага служб проректора - економії енергоносіїв.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін надав інформацію щодо ходу весняно-польових робіт в навчально-дослідних господарствах. Ранні зернові посіяні в повному обсязі, зараз починається посів соняшника. 23 квітня відбудеться семінар-навчання для молодих вчених стосовно підготовки проектів для участі в міжнародних наукових грантах.
 
Про поточну діяльність бухгалтерії доповіла заступник головного бухгалтера Лариса Ковальова,  спецвідділу – Сергій Лаговський, навчального – Оксана Зазимко, військової кафедри – Анатолій Есаулов, юридичного – Андрій Бова.
 
Підсумовуючи, ректор Станіслав Ніколаєнко повідомив,  що на цьому тижні він матиме зустрічі з міністром освіти і науки Сергієм Квітом та віце-прем’єр-міністром – міністром культури Вячеславом Кириленком. На них обговорюватимуться питання відновлення 3-го корпусу, правил прийому, зокрема можливості вступу на заочну форму навчання абітурієнтів, які мають сертифікати ЗНО не тільки 2015 року, та інші.
 
Проректору Сергію Кваші доручено активізувати профорієнтаційну роботу на тих факультетах, які мали низький конкурс при вступі у минулому році, та підготувати проект необхідного держзамовлення. Проректору Валерію Іщенку – завершити виготовлення та встановити лавки, проект відновлення третього корпусу. Проректору Андрію Кудіну спільно з фахівцями факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, представниками профкому та студентського самоврядування проводити щотижневі перевірки їдалень. Першому проректору Ігорю Ібатулліну – реформувати навчально-дослідні господарства, зокрема надати їм статусу повноцінної юридичної особи. 
 
Також були розглянуті і інші питання життєдіяльності університету.
 
Денис Рудень
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook