Кафедра земельного кадастру

Практичне навчання

Викладачі кафедри є авторами навчальних посібників та підручників: «Проектування доріг місцевого значення» (Н.М. Бавровська, О.В. Боришкевич), «Організація землевпорядних робіт» (Мартин А.Г., Бавровська Н.М.), «Землевпорядний процес» (Третяк А.М., Дорош Й.М., Третяк Р.А., Лобунько Ю.В.), «Формування обмежень та обтяжень у землекористуванні» (Дорош Й.М., Дорош О.С.), «Земельний кадастр» (А.Г. Мартин, О.В. Тихенко, Л.В. Паламарчук), «Реєстрація прав власності на землю» (Мартин А.Г., Тихенко О.В., «Фінансово-економічна діяльність» (Паламарчук Л.В., Ісаченко Н.В., Бавровська Н.М.), «Земельний кадастр. Частина ІІ» (Мартин А.Г., Тихенко О.В.), «Організація топографо-геодезичної діяльності та землевпорядних робіт» (Мартин А.Г., Бавровська Н.М.), «Земельний кадастр» (Тихенко О.В., Мартин А.Г., Тихенко Р.В., Цвях О.М.). З початку своєї діяльності кафедра земельного кадастру є випусковою — під керівництвом працівників кафедри дипломні роботи захистили приблизно 800 фахівців-землевпорядників (спеціалістів та магістрів).
Реалізуючи плани навчальні плани підготовки кадрів та плани наукових досліджень кафедра активно співпрацює з підрозділами Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, ДП «Центр державного земельного кадастру», ДП «Головний науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» та його підрозділами; ННЦ «Інститут аграрної економіки»; з територіальними органами земельних ресурсів; Львівським та Харківським національними аграрними університетами; ДУ «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НААН України»; Київським національним університетом будівництва і архітектури, ДП «УкрНДІпроцивільсільбуд» в м. Києві.
Розширюючи громадські зв’язки кафедра плідно співпрацює із асоціацією «Земельний союз України», Національною асоціацією сільськогосподарських дорадчих служб України, Українським товариством оцінювачів, іншими неурядовими професійними та громадськими організаціями.
Виробничі практики студентів - важливі етапи процесу підготовки спеціалістів у вищій школі.
Згідно з «Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України» виробнича практика студентів є невід’ємною складовою процесу підготовки спеціалістів. Вона проводиться на передових підприємствах та організаціях.
Виробничі практики проводяться на старших курсах навчання бакалаврських програм та на магістерських програмах. Завданням таких практик є розширення, поглиблення та закріплення знань які студенти (слухачі) отримують під час вивчення циклу спеціальних дисциплін та формування вмінь практичного застосування цих знань в умовах виробництва, набуття і вдосконалення професійної майстерності, а також збір фактичного матеріалу для виконання курсових проектів (робіт) та випускних робіт ОС «Бакалавр». Такі види практик проводяться в навчально-виробничих та навчально-науково-виробничих лабораторіях НУБіП України та провідних підприємствах України на основі укладених договорів. Керівництво практикою забезпечують науково-педагогічні працівники кафедр університету та особи з числа адміністративного персоналу господарств, підприємств, організацій та установ.
Виробнича практика проводиться з метою узагальнення і вдосконалення здобутих знань, практичних умінь і навичок, оволодіння професійним досвідом та готовністю їх до самостійної трудової діяльності.
Кафедра на високому рівні забезпечує керівництво навчальними і виробничою практиками студентів, під час яких закладаються фундаментальні практичні вміння і навики майбутніх фахівців у сфері землеустрою, геодезії, картографії та кадастру:
  • виробнича практика з земельного кадастру та землевпорядного проектування (3 курс);
  • переддипломна практика в магістратурі (магістри 1-го року навчання).

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook