ВІДБУВСЯ СЕМІНАР «ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ СВИНАРСТВА»

27 лютого 2024, 21:15
Необхідною умовою досягнення високих показників ефективності виробництва продукції свинарства є впровадження інноваційних технологій, які використовують високопродуктивні генотипи, повнораціонну годівлю, високотехнологічне обладнання для утримання і годівлі свиней, гноєвидалення, вентиляції тощо. У результаті чого виробництво продукції буде конкурентоспроможним.
22.02.2024 р. проведено потужний семінар «Інноваційні технології виробництва продукції свинарства» в режимі онлайн кафедрою технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України спільно Науково-методичний центром ВФПО для педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів вищої та фахової передвищої освіти.
Протягом 5 годин учасники семінару отримали значну кількість інформації щодо сучасних технологій виробництва продукції свинарства, приємно, що зареєстрованих учасників було більше 100 осіб, зокрема: 10 ЗВО – 37 осіб, 27 коледжів – 49 осіб і решта – представники підприємств та наукових установ, студенти закладів освіти.
 
 
 
 
 
 
Напрацьованим досвідом та цікавою тематикою щодо впровадження інноваційних технологій виробництва продукції свинарства поділилися представники компаній та передових господарств, а саме: «Інноваційні підходи в організації утримання та годівлі свиней різних статево-вікових груп» (голова представництва «Schauer Agrotronic GmbH в Україні» Віктор АНДРІЙЧЕНКО), «Автоматизовані станції підгодівлі поросят-сисунів» (кандидат сільськогосподарських наук, інноваційний менеджер групи компанії AVA GROUP Костянтин МАХНО), «Сучасні підходи в організації мікроклімату в приміщеннях з утримання свиней» (представник компанії І-Тек (Франція) у Східній Європі В’ячеслав МИХАЙЛОВ; «Забезпечення виробничого обліку на свинарських підприємствах» (керівник проєкту Cloudfarms Назар ХОМИЦЬКИЙ.
   
 
 
З великою зацікавленістю присутні прослухали змістові доповіді «Стан вітчизняного свинарства. Проблеми та перспективи» ( керівник аналітичного відділу «Асоціація Свинарі України» Олександра БОНДАРСЬКА, «Сучасна генетика свиней для прибуткового свинарства» керівника відділу продажів РІС Україна–ТОВ «Генетична компанія», (менеджер по роботі з ключовими клієнтами РІС Геннадій ЧЕРНЕЦЬКИЙ), «Технологічні рішення у сучасній технології виробництва свинини на промисловій основі» (кандидат сільськогосподарських наук, технолог відділу розвитку Агрохолдингу KSG Agro Віктор НЕЧМІЛОВ).
 
 
Було презентовано ще низку наукових досліджень, що мають вагомий вплив на розвиток вітчизняного свинарства, а саме: «Комплекс лабораторно-діагностичних досліджень для промислового свинарства» (керівник комерційного відділу ТОВ «Експертний центр «Біолайтс» Василина АНДРІЙЧУК), «Поведінка свиней та сучасні підходи в її дослідженні» (доктор сільськогосподарських наук, професор, професор кафедри біології тварин НУБіП України Анна ЛИХАЧ); «Досвід використання фітобіотиків у промисловому свинарстві» (засновник ТОВ «АгроПлюсІнвест Сергій БОНДАР).
 
 
Цікавою та змістовою була тематика представлена науково-педагогічними працівниками закладів вищої освіти. «Порода п’єтрен: історія, сучасний стан, перспективи її розведення у системі «генотип × середовище» (доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри виробництва та переробки продукції тваринництва Одеського ДАУ Руслан СУСОЛ), «Співпраця закладів вищої освіти з провідними підприємствами зі свинарства для підготовки фахівців аграрних спеціальностей» (доктор сільськогосподар-ських наук, професор, доцент кафедри технології кормів і годівлі тварин Сумського НАУ Микола ПОВОД).
 
 
Захід пройшов змістовно та інтерактивно. Всі учасники семінару мали можливість отримати фахову інформацію, обмінятись питаннями, які стосувались стану галузі свинарства та підготовки фахівців для даної галузі. Студенти отримали цікаву, актуальну інформацію, котра є вагомим доповненням до матеріалу, що вони отримують під час навчання!
Дякуємо спікерам за цікаву, пізнавальну та змістову інформацію, модератору Вадиму ЛИХАЧУ, доктору сільськогосподарських наук, професору, завідувачу кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві НУБіП України за підбір надзвичайно актуальної тематики та фахове модерування заходу, слухачам за участь та жваву дискусію з питань впровадження інноваційних технологій виробництва продукції свинарства.
Після завершення заходу всі учасники отримали сертифікати.
 
Свинарство - традиційна галузь тваринництва, без продукції якої не можна уявити продуктовий кошик пересічного українця.
 
 
 
 
Доцентка кафедри технологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві

Руслана Уманець 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook