У лісівників Вінниччини орієнтація на професійні кадри

6 квітня 2015 року

     У Вінницькому обласному управлінні лісового і мисливського господарства (ОУЛМГ) 3 квітня 2015 р. відбулись профорієнтаційні збори серед учнів шкільних лісництв області. Представники 25 шкільних лісництв з усіх куточків області зі своїми викладачами і професійними наставниками-лісничими прибули на це зібрання.

     Програма перебування учнів ОУЛМГ передбачала ознайомлення з лісовим музеєм управління, обміну досвідом та безпосередньо колективним зібранням в актовій залі. Вщерть заповнена зала школярами за участі журналістів обласних газет і телебачення щиро вітали начальника управління, д.с.-г.н., професора Анатолія Бондара та спеціально прибувшого на це зібрання директора Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства НУБіП України, д.с.-г.н., професора Петра Лакиду.
     У своїй доповіді Анатолій Бондар детально розповів про історію розвитку лісової галузі області, її здобутки сьогодні та перспективи на майбутнє. Закликав шкільну юнь оволодівати фаховими знаннями в галузі лісівництва, садово-паркового господарства та деревооброблювальних технологій.

     Петро Лакида у своїй презентації детально розповів про історичні аспекти розвитку найстарішого на теренах України лісівничого вищого навчального закладу з 175 річною історією, структуру інституту та університету, можливості для молодих людей опанувати сучасні спеціальності, життя та побут студентів. Закликав випускників шкільних лісництв області продовжувати прекрасну традицію їхніх батьків (понад 80 % лісівників області одержали вищу освіту в НУБіП України). Майбутні абітурієнти задали доповідачу численні запитання щодо вступу та навчання в НУБіП України, на що отримали вичерпні відповіді.


Олександр Слива,
завідувач музею лісових звірів і птахів


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook