Фахівці факультету тваринництва та водних біоресурсів обговорили антикризисну стратегію в молочному скотарстві

4 квітня 2015 року

     У рамках виставки «Agro Animal Show 2015» було проведено майстер-клас за темою «Антикризисна стратегія в молочному скотарстві». Під час нього фахівцям галузі надано актуальну інформацію щодо умов інтеграції вітчизняного виробництва до вимог ЄС, можливості здійснення експорту молочної продукції до європейських країн, а також запровадження окремих елементів оптимізації виробництва в сучасних умовах.

     У заході взяли участь також запрошені експерти. Наш університет представляв в.о. завідувача кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Андрій Гетя. Також 21 березня на базі Міністерства аграрної політики та продовольства України відбулося 13-те засідання робочої групи з визначення механізмів регуляторної політики на ринку молока в Україні. Його учасники були також викладачі кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин.

     Під час засідання науковці обговорили актуальні для галузі законопроекти, зокрема ті, що регулюють племінну роботу у тваринництві, регламентують діяльність громадських об’єднань, упорядковують процедуру ідентифікації худоби у населення та інші. Крім того, вони заслухали проміжний звіт ФАО щодо прогнозу виробництва і споживання молока та перспектив утворення в Україні навчально-дослідної ферми на базі існуючого господарства. В засіданні робочої групи взяли участь представники різних професійних об’єднань в галузі тваринництва України.

Руслан Кононенко,
заступник декана факультету тваринництва
та водних біоресурсів


 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook