КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЙ ВИРОБНИЦТВА МОЛОКА ТА М’ЯСА ПРАЦЮЄ ЗА ЗАДАНИМ РЕКТОРАТОМ КУРСОМ

13 лютого 2024 року

 13 лютого на кафедрі технологій виробництва молока та м’яса відбулося чергове офіційне засідання кафедри, присвячене виконанню наказів ректора щодо затвердження тем та методики досліджень  і атестації аспірантів. Для заслуховування доповіді аспіранта кафедри Олександра Наталича було обрано комісію, до складу якої увійшли професор, доктор с.-г. наук Василь Костенко та доценти, кандидати с.-г. наук Іван Чумаченко та Дмитро Носевич.

Аспірант представив на розгляд комісії та кафедри в цілому своє бачення вирішення наукової проблематики у скотарстві. Попередньо тема дисертаційної роботи майбутнього доктора філософії звучить наступним чином: «Застосування ознак інтер’єру та екстер’єру великої рогатої худоби для удосконалення елементів виробництва продукції скотарства»
Олександр Наталич представив низку завдань, які він планує виконати в рамках даної тематики. Була сформульована чітка мета роботи, що гарантує вибір правильного вектору досліджень. Олександр Володимирович ретельно попрацював над вивченням як сучасних так і класичних методик роботи в прижиттєві оцінці кондицій худоби, що успішно використовують в зарубіжній та українській практичній селекції. В своєму дослідженні молодий науковець планує використовувати наявний на кафедрі в оновленій лабораторії оцінки якості м’яса сучасний інноваційний прилад ультразвукової діагностики КАІХІNV 1, що дозволить отримувати максимально точні досліджувані показники.
За період навчання в аспірантурі здобувачем було розроблено і оформлено: розділ 1 дисертації «Огляд літератури за темою і вибір напрямів досліджень» (на ≈ 50%); розділ 2 «Загальна методика й основні методи досліджень» (на ≈ 60 %); розділ 3 «Результати власних досліджень» (на ≈ 40 %). Аспірант взяв участь у двох конференціях. Під час навчання в магістратурі за даним напрямом він опублікував чотири наукові праці у фаховому журналі.
По завершенні виступу аспіранта, члени комісії, ретельно проаналізувавши матеріали доповіді, зробили кілька зауважень та уточнень, а також, виходячи з власного практичного досвіду, дали Олександру Володимировичу низку порад. Після жвавої та конструктивної дискусії було прийнято рішення після незначних поправок затвердити представлені тему та методику досліджень і атестувати Олександра Наталича, так як ним були дотримані всі вимоги, викладені в наказах №11 НУБіП України від 05.01.2024 та № 42 від 19.01.2024 р.
 
Антоніна Тарадайко
Завідувач навчальної лабораторії
«Технологій виробництва продукції скотарства»  
 
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook