Виробнича практика – невід’ємна складова підготовки висококваліфікованого лікаря ветеринарної медицини

22 січня 2024 року
   Практичне навчання здобувачів вищої освіти на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України – є невід’ємною складовою освітнього процесу, в результаті якого закріплюються теоретичні знання, практичні навики та професійні компетенції, що необхідні для професійної діяльності лікаря ветеринарної медицини. Застосування отриманнях теоретичних і практичних знань здобувачами під час проходження практики на виробництві, дає можливість розширити кругозір здобувача та перевірити себе у готовності до самостійної діяльності, як лікаря ветеринарної медицини.

 

   Згідно наказу ректора від 22 грудня 2023 р. № 2361 «С» 119 здобувачів вищої освіти 6 курсу ОС «Магістр» за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина» з 1 січня 2024 р. було направлено для проходження виробничої практики на базі державних та приватних підприємств, клінік ветеринарної медицини, господарств різних форм власності згідно укладених двосторонніх угод, які спроможні забезпечити на достатньому рівні підготовку здобувача, кваліфіковане керівництво, а також належні побутові умови. Загалом для проходження виробничої практики здобувачами було задіяно понад 90 клінік ветеринарної медицини м. Києва та різних регіонів України, близько 10 районних державних лікарень ветеринарної медицини України, понад 10 сучасних підприємств з утримання продуктивних тварин різних форм власності.

  

   За час проходження виробничої практики здобувач повинен освоїти фахові компетентності, які викладені у стандарті вищої освіти за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина» для другого (магістерського) рівня вищої освіти із семи клінічних дисциплін.

  

 

   Проходження виробничої практики відбувається під чітким контролем керівників практики від університету, які надають здобувачам необхідну консультацію щодо питань виконання програми практики та правильності ведення звітної документації за матеріалами проходження практики.

 

   У щоденнику з виробничої практики кожен студент описує реальні випадки з діагностики, лікування та профілактики захворювань тварин різної етіології, які вони зустрічають безпосередньо на базі проходження практики. Окрім того, здобувач повинен навчитись організовувати роботу служби ветеринарної медицини безпосередньо на підприємстві. При цьому здобувач повинен виконати мінімальний рівень компетенцій, набутих на практиці для того, щоб бути допущеним до захисту матеріалів виробничої практики перед комісією.

 

   Слід наголосити на схвальних відзивах керівників практик з підприємств щодо високого рівня підготовки здобувачів за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина» на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України.

 

Юрій Жук,
заступник декана факультету ветеринарної медицини


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook