Зустрічі з куратором: ностальгічні спогади про студентське життя

21 грудня 2023 року
 
Студентські роки вважають найпрекраснішим періодом життя кожного, хто навчався у вищому закладі освіти. Та ми, сьогоднішні випускники, це повною мірою зможемо зрозуміти з часом, коли минуть роки… Однак вже зараз, отримавши диплом магістра, в душі з’явилося відчуття ностальгії за роками, що швидко промайнули у клопотах навчання… Викладачі, лекції, лабораторні та практичні заняття, навчальні й виробничі практики, сесії, всі події й заходи, організовані на факультеті тваринництва та водних біоресурсів і загалом в НУБіП України, а також навчальні корпуси з оснащеними лабораторіями та ошатними лекційними залами, гуртожиток №11, стадіон, пасіка, стайня, лабораторія з птахівництва на госпдворі, ботанічний сад та й вся прекрасна територія найкращого закладу аграрної освіти в Україні (тепер нашої alma mater) – назавжди залишаться у нашому серці!
Упродовж нашого навчання (2019-2023 рр.), починаючи з першого курсу здобування освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, нами постійно опікувалася куратор групи – Вікторія Вікторівна Мельник, професор кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві. Лекції та бесіди на різні теми при проведенні кураторських годин (при зустрічах у навчальному корпусі 7-А, у гуртожитку №11, а також онлайн – за дистанційного навчання) відвідування вистав у театрах, різноманітних виставок, зоопарку тощо – все тепер згадується з ностальгією. Основними темами кураторських годин стали: «Поведінка студентів у гуртожитку, транспорті та інших громадських місцях», «Агросектор України в період євроінтеграції. Якість підготовки фахівців за спеціальністю ТВППТ», «Шляхи забезпечення щасливого студентського життя», «Святкуємо Покрову і День захисника та захисниць України», «Геноцид українського народу – голодомор 1932-33 рр.», «До дня Збройних сил України», «Успішне навчання – першочергове завдання студентів: обговорення результатів сесії», «Мережа Інтернету як засіб розширення світогляду й плідного спілкування», «Дотримання карантинних обмежень на заняттях і в громадських місцях», «Шляхами великого Кобзаря: про життя і творчість Т.Г. Шевченка», «Корсунь-Шевченківський державний історико-культурний заповідник: стежками ТарасаШевченка», «Наш Тарас Шевченко – сонце України»,  «Традиції святкування Великодня в Україні», «Кожен з нас робить свій внесок у наближення Перемоги: волонтерська діяльність, участь у теробороні Києва та області», «Відповідальне ставлення студентів до навчання – внесок у Перемогу українського народу над загарбниками», «Наполегливою щоденною працею наближаємо нашу Перемогу» та інші.
 
 
 
 
 
 
 
 
Після отримання диплома бакалавра не всі студенти із нашої першої групи СТН вступили до магістратури. Не продовжили, на жаль, навчання Юлія Дойчева (староста 1-ї групи СТН), Анна Доронова, Іуліанія Кучинська, Анна Мунтян та інші. Склад нашої групи у магістратурі змінився, та її третину становили студенти, які навчалися, здобуваючи освітній ступень бакалавра, у першій групі СТН. Старостою 2-ї групи магістрів стала Дарія Бояр.
 
 
 Півтора року навчання у магістратурі припали на важкі часи воєнного стану в Україні, а тому більшість зустрічей з куратором ми провели онлайн.
І ось ми вже здобули освітній ступінь магістра та отримали диплом.
 
 
 
Війна рф проти України триває… Її руйнівні наслідки суттєво відбилися на роботі аграрного сектору нашої держави. І на нас, технологах з виробництва і переробки продукції тваринництва, лежить велика відповідальність за відновлення вітчизняної галузі тваринництва та забезпечення її подальшого розквіту у повоєнний час. Та ми завжди будемо пам’ятати нашу alma mater і прекрасні студентські роки!
 
 
 

Ігор Коротков,

випускник магістратури

факультету тваринництва та

водних біоресурсів НУБіП України 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook