Кафедра аквакультури – активний учасник навчально-наукової і профорієнтаційної роботи в університеті

15 березня 2015 року

 Кафедра аквакультури, як структурний підрозділ факультету тваринництва та водних біоресурсів, є базовою та найпотужнішою  кафедрою в Україні у сфері підготовки фахівців для рибного господарства. Тому  в нашому університеті її співробітники займаються серйозними науковими розробками, забезпечують на високому рівні навчальний процес та беруть активну участь у громадському житті університету.

Так, днями науково-педагогічні працівники – професор Надія Вовк, доцент Василь Коваленко та старший викладач Алевтина Базаєва –  взяли участь у  підготовці фахівців рибогосподарської галузі на курсах підвищення кваліфікації за напрямом «Економіка рибного господарства та аквакультури».
 
На початку березня науковці кафедри розпочали підготовчі роботи до проведення інкубаційної кампанії в ННВЛ рибництва.  Зокрема, виконано перевірку стану матеріально - технічного забезпечення кампанії зі штучного відтворення об’єктів культивування, проведено інвентаризацію племінного стада осетрових риб. У рамках виконання науково-дослідної роботи  зібрано біологічний матеріал для оцінки генетичного різноманіття племінного  стада стерляді з використанням новітніх методик генно-молекулярних досліджень. Також проведено дослідження щодо використання екологічно безпечних природних анестетиків в роботі з осетровими.
 
 
 
На серйозному рівні викладачами кафедри (Вовк Н.І., Андрющенко А.І., Коваленко В.О., Свириденко Н.П., Базаєва А.В., Шумова В.М., Шкарупа О.В.) протягом січня-березня проведено профорієнтаційну роботу з учнями 25 навчальних закладів I-III ступенів. Профорієнтацією охоплено школи Чернівецького району Вінниччини, м. Березань, Бородянського, Баришівського, Переяслав-Хмельницького, Києво-Святошинського, Вишгородського та Васильківського районів Київщини, Корюківського району Чернігівщини, Володарсько-Волинського району Житомирщини, Корсунь-Шевченківського району Черкащини.
 
   
 
Надія Вовк, завідувач кафедри аквакультури
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook