Викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК наполегливо прагнули перемоги у змаганнях з настільного тенісу

24 лютого 2015 року
м. Київ, НУБіП України

   23 лютого викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, а саме кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів доц. Савченко О.А. та кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК доц. Сухенко В.Ю. в рамках спартакіади «Здоров’я» серед науково-педагогічних, наукових працівників і співробітників структурних підрозділів НУБіП України прийняли участь у змаганнях з настільного тенісу та наполегливо прагнули перемоги у цьому турнірі. Участь у них взяли команди факультетів та навчально-наукових інститутів НУБіП України, які після напруженої боротьби вибороли заслужені місця у турнірній таблиці спартакіади..

 

 

 

 

 

 

 

Цікаві факти про гру теніс.

   Гра відбувається на спеціальному столі розміром 2,74 метри (9 футів) на 1,525 метра (5 футів). Висота столу — 76 см (30 дюймів). Стіл звичайно зроблений з ДСП або подібного матеріалу і пофарбований у зелений, темно-синій або чорний колір. Стіл ділиться навпіл сіткою заввишки 15,2 см (6 дюймів). Гра ведеться ракетками, що зроблені з дерева, покритого одним чи двома шарами спеціальної гуми з кожного боку. М'яч для настільного тенісу зроблений з целулоїда. Розмір м'яча — 40 мм у діаметрі, вага — 2,7 г. М'яч повинен бути пофарбований у жовтогарячий або білий колір.


 

 

 

 

 

 

  

   У кожному виді спорту є свої рекорди. Є своєрідні рекорди і в настільному тенісі.

   Найдовший розіграш одного очка був відзначений 14 березня 1936 на чемпіонаті світу в Празі між польським тенісистом А. Ерліхом і румунським спортсменом П. Факашем. Вони розігрували м'яч протягом 1 години 58 хв.
Найшвидшим гравцем в настільному тенісі визнаний англійський спортсмен Десмунд Дуглас. Разом з Нікі Ярвіс в 1976 р в Лондоні він продемонстрував найшвидший темп гри - 162 удару за 60 сек.
   У жінок рекорд швидкої гри - 148 ударів за 60 сек. належить англійським тенісисткам Лінде Ховард і Мелоді Люди (встановлений 11 жовтня 1977).


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Рекорд тривалості чоловічій парній гри (101 година 1 хв. 1 сек.) Між парами Лаиса-Фія і Воррен-Веяр зареєстрований в США в 1979 р. У Книгу рекордів Гіннеса занесли незвичайне досягнення двох любителів настільного тенісу Ріка Баулінга і Річарда де Уїтта. Вони в присутності глядачів протягом 10 годин 9 хв. безпомилково перебивали м'яч різноманітними ударами (1983 р, США).
 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      У 1958 році восьмирічна Джей Фостер виграла національний чемпіонат Ямайки з настільного тенісу. Найтитулованішим гравцем є угорець Віктор Барна (1911-1972 рр.). Він став володарем 15 золотих медалей чемпіонатів світу. Найбільш титулованої спортсменкою є угорка Марія Меднянскі (1901-1979 рр.). Вона стала володаркою 12 золотих медалей чемпіонатів світу.

    З відомих людей в настільний теніс любили грати Мао Цзедун, Рональд Рейган, Фідель Кастро, Лех Валенса, Арнольд Шварценеггер, Тоні Блер, Лучано Паваротті та інші. Із зірок шоу-бізнесу в пінг-понгу немає рівних Анні Веске, яка навіть була чемпіонкою Естонії.
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook