125 років НУБіП: Святкове засідання факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

27 травня 2023 року

     24 травня відбулося розширене засідання Вченої ради факультету, приурочене Дню народження нашої  Alma mater. Святковий захід відкрила декан факультету Лариса Баль-Прилипко.  Участь у засіданні взяли члени вченої ради, а також науково-педагогічні працівники та студенти. 

У вступному слові декан факультету, професор Лариса Баль-Прилипко доповіла присутнім про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу факультету, нагадала історію створення нашого факультету, участь кожного НПП у створенні. Також декан наголосила, що запорукою майбутнього успіху є якісне навчання, відбір мотивованих студентів, спільна наукова, практична та міжнародна діяльність.   

Після виступу, привітала колектив та студентів з ювілеєм та провела урочисте вручення нагород.

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність та з нагоди 125-річчя університету нагороджені: Володимир Василів - завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК; Ігор Паламарчук – професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, Валентина Ісраелян, Юлія Крижова - доценти кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів; Тетяна Розбицька – асистент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції, заступник декана з виховної роботи; Вікторія Кулик – диспетчер деканату.     

Заступник декана з навчальної та виховної роботи Наталія Слободянюк відзначила студентів грамотами за активну життєву позицію, успіхи у навчанні та з нагоди 125-річчя НУБіП України. Також не забули про відмінників навчання, нагородивши дипломами призерів І туру Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Якість, стандартизація та сертифікація», навчальної дисципліни «Процеси та апарати харчових виробництв». 

Декан факультету Лариса Баль-Прилипко відмітила також активну участь наших студентів у науковій роботі та інноваційній діяльності, нагородивши студентів та керівників Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт та студенських гуртків дипломами за призові місця I етапу. До якого були залучені студенти різних курсів та спеціальностей. Конкурсні роботи були подані за трьома галузями знань.   

 Вісім років тому вчена рада НУБіП ухвалила рішення: вшановувати пам'ять наших предтеч, які створювали університет і утверджували його славу. Тому, важливою подією на засіданні Вченої ради факультету стало вшанування пам´яті засновнику кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, Олександру Володимировичу Дацишину.   

На кафедрі, біля кабінету, де працював Олександр Дацишин (навчальний корпус 11, каб. 316) було відкрито меморіальну дошку засновнику кафедри „Механізації переробки та зберігання сільськогосподарської продукції” (нині кафедра процесів і обладнання переробки продукції АПК) професору, члену Міжнародної академій наук Вищої школи Олександру Володимировичу Дацишину.

Фактично все своє свідоме життя Олександр Володимирович Дацишин присвятив себе науці: був студентом, аспірантом, доцентом та першим завідувачем кафедри (1994-2009 рр.) НУБіП України. Він академік Міжнародної академії вищої школи, заслужений працівник народної освіти України, відзначений орденом "Знак пошани", відмінник освіти України, відмінник аграрної освіти і науки І ступеня.

Завідувач кафедри Володимир Василів відзначив, що студенти та колеги знали Олександра Володимировича як гарного лектора, який чітко, просто і в той же час науково викладав навчальні дисципліни, зацікавлюючи та збираючи велику аудиторію слухачів. Серед фахівців, О.В. Дацишин мав авторитет відомого, видатного за своїми науково-методичними здобутками спеціаліста в галузі механізації сільськогосподарського виробництва та користувався заслуженою повагою у студентів, викладачів та виробничників.  

На завершення голова вченої ради Лариса Баль-Прилипко, подякувала всьому колективу за плідну роботу, підтримку та реалізацію планів, поставлених перед факультетом. Побажала всім Мирного неба та нових звершень!

Завершилася урочиста зустріч на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК  спільним колективним фото. Але найголовніше, що ця зустріч залишить по собі яскраві враження та незабутні спогади на довгі роки. 

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

ХВАЛА СЛАВЕТНОМУ НУБіП!!!

 

Оксана Пилипчук,
секретар Вченої ради факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook