Якість освітнього процесу у полі зору навчально-методичної ради

24 квітня 2023 року
24 квітня 2023 року відбулось чергове засідання навчально-методичної ради. З порядком денним учасників наради ознайомила заступник голови навчально-методичної ради Лариса КЛІХ.

  Перше питання про організацію освітнього процесу у 2023-2024 навчальному році доповіла Оксана ЗАЗИМКО, заступник начальника навчального відділу. Робоча група фахівців навчального відділу розробили проєкт графіку освітнього процесу на новий 2023/2024 навчальний рік. Є ряд особливостей, що будуть відрізняти його від цьогорічного графіку, проте цілі залишаються незмінними: вчасний початок, організований освітній процес, систематичний контроль і дотримання терміну одночасного завершення І семестру бакалаврами та магістрами.
  На розгляд ради представили ряд положень «Про навчально-методичну раду НУБіП України», «Про організацію освітнього процесу в НУБіП України», «Про екзамени і заліки у НУБіП України» та «Про освітні програми у НУБіП України». Доповіла про зміни та доповнення – Лариса КЛІХ. Більшість правок стосується оновлень через зміни у нормативній та законодавчій базі.
  Декан факультету інформаційних технологій доповіла про плани колективу відкрити нову ОПП «Комп’ютерні системи захисту інформації» для здобувачів вищої освіти за ОС «Магістр» спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія». Зі схожим питанням виступила заступник директора ННІ неперервної освіти і туризму Тереза МИКИЦЕЙ, яка обгрунтувала важливість відкриття нової ОПП «Готельно-ресторанний бізнес» для здобувачів вищої освіти ОС «Магістр» спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа.

  Про започаткування та провадження освітньої діяльності (ліцензування) за рівнем вищої освіти бакалавр ОП "Міжнародне право" спеціальності 293 "Міжнародне право", галузь знань 29 "Міжнародні відносини" доповів завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Віктор ЛАДИЧЕНКО.
  Наступним питанням навчально-методична рада розглянула та затвердила перелік освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) та освітньо-професійних й освітньо-наукових програм другого (магістерського) рівня вищої освіти на 2023 рік вступу. Представила перелік заступник начальника навчального відділу Олена КОЛЕСНІКОВА. З аналогічним питанням доповів Олександр САНЧЕНКО, начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання. Він представив на розгляд перелік освітньо-професійних програм освітньо-професійного ступеню Фахового молодшого бакалавру, першого (бакалаврського) рівня та освітньо-професійних програм другого (магістерського) рівня вищої освіти на 2023 рік вступу у ВСП та ВП НУБіП України.

  Впродовж своєї доповіді Олександр САНЧЕНКО представив на затвердження порядок прийому на навчання на освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр, освітній ступінь бакалавр ВСП та ВП НУБіП України.

 

 

  Наприкінці засідання традиційно, члени ради розглянули подані рукописи навчальної літератури, які були одноголосно схвалені та рекомендовані на розгляд Вченої ради університету.


Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради

 

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook