Представники кафедри – учасники конференції «Право на безпечне та здорове робоче середовище – основне право у сфері праці»

4 травня 2023, 17:24

 

27 квітня 2023 року з нагоди Всесвітнього дня безпеки та здоров’я на роботі відбулась онлайн-конференція: «Право на безпечне та здорове робоче середовище – основне право у сфері праці». Організаторами заходу стали  журнал «Охорона праці» за підтримки Проєкту МОП за фінансування ЄС «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні». Конференція об’єднала понад 500 учасників: представників Уряду, Мінекономіки, федерацій роботодавців та профспілок, Європейського співтовариства з охорони праці (ESOSH), інспекторів праці, керівників та інженерів з охорони праці підприємств, науковців, учасників та партнерів Проєкту МОП в Україні.

Долучились до конференції й представники кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. акад. В.З. Янчука НУБіП України: доцент кафедри Тамара Новак та старший викладач кафедри Юлія Шовкун.

Взяли участь у заході й студенти 2 курсу юридичного факультету денної форми навчання, для яких це стало чудовою нагодою розширити свої знання з правового регулювання охорони праці та міжнародно-правового регулювання трудових відносин (в межах дисципліни «Трудове право»).

Під час конференції було розглянуто право на безпечне та здорове робоче середовище як основний принцип і основне право у сфері праці; висвітлено поточну ситуацію та перспективи роботи у напрямі оновлення законодавства у сфері забезпечення безпечного та здорового робочого середовища. Учасники поділились власним досвідом організації охорони праці та безпеки працівників у воєнний час, напрацюваннями щодо ведення цієї діяльності у післявоєнний період. Приділили увагу й психосоціальній підтримці на робочому місці у воєнний і післявоєнний час.

Дякуємо організаторам за надану можливість участі у конференції!

Окрема подяка за відкритий доступ до матеріалів Проєкту МОП за фінансування ЄС «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні», які стануть в нагоді як у навчальній роботі при викладанні дисципліни «Трудове право», так і в наукових пошуках із проблем правового регулювання охорони праці.

Відеозапис конференції за посиланням https://www.facebook.com/ohoronapracizhurnal/videos/239142288657156

Тамара Новак,

доцент кафедри аграрного,

земельного та екологічного права ім. акад. В.З. Янчука

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook