Вітаємо винахідників з отриманням патенту на корисну модель

4 травня 2023 року

 

2Одним із важливих показників наукової діяльності науково-педагогічних працівників є не тільки написання статей за результатами своїх досліджень, а також отримання патентів. Особливу увагу слід приділяти залученню студентів до науково -дослідної роботи для розвитку їх професійних навичок, як майбутніх спеціалістів у своїй галузі. Така робота проводиться на кафедрі Автомобільного транспорту на постійні основі. Цього разу за результатами наукових досліджень отримано охоронний документ інтелектуальної власності – патент на корисну модель.

Так, до Бережанського фахового коледжу надійшов патент на корисну модель № 152799 “Система підігріву біодизельного пального”, винахідники: Ігор ФЛЬОНЦ, Василь ФУРДЕЙ, Мирослав ЯЦИКІВ, Микола ЛЕСЬКІВ, Володимир ФЛЬОНЦ.

1

Корисна модель належить до галузі машинобудування, зокрема до конструкції двигунів, а саме - до допоміжних засобів для запуску і роботи дизельних двигунів, і може бути використана для роботи дизельного двигуна в умовах низьких температур повітря.

В основу корисної моделі поставлено задачу автоматичного підтримання оптимальної температури біодизельного пального в системі подачі від бака до паливного насоса високого тиску, що сприятиме підвищенню надійності і ефективності роботи холодного дизельного двигуна в умовах низьких температур навколишнього середовища.

Суть розробки полягає у використанні системи підігріву біодизельного пального, яка містить: блок керування, температурні датчики, модулі індукційного нагріву та індукційних нагрівальних елементів, навитих по спіралі навколо паливопроводів низького тиску і паливного фільтра в системі живлення дизельного двигуна.

Вітаємо винахідників, бажаємо натхнення і втілення ідей на практиці.

Ігор ФЛЬОНЦ,
завідувач кафедри Автомобільного транспорту
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook