На факультеті землевпорядкування в дистанційному форматі розпочався весняний семестр

6 лютого 2023, 10:00
факультет землевпорядкування
  6 лютого 2023 року, відповідно до графіка освітнього процесу, розпочався у дистанційному форматі весняний семестр 2022-2023 навчального року. Вже звично, що перед початком навчального семестру було проведено наради із завідувачами кафедр та старостатами академічних груп. Старости спрацювали відмінно. Простежується чітка комунікація між усіма учасниками освітнього процесу – здобувачами групи, науково-педагогічними працівниками і деканатом. Водночас, організований початок навчального семестру перебуває під пильним оком деканату.
 
  З початком першої пари декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков і його заступник з навчальної та виховної роботи Олександр Шевченко підключились до навчальних занять і перевірили вчасність початку занять та явку на них викладачів і здобувачів освіти. Відвідуваність на першій парі становила 83%. У відсутніх причини різні, але головним чином пов’язані із відключенням електроенергії і неможливістю підключення до мережі Internet через слабкий, а часом і відсутній зв’язок.
 
  На першій парі, доцент кафедри геодезії та картографії Яніна Степчук розглядала на практичному занятті з дисципліни «Топографія» зі студентами І курсу 2 групи тему з опрацювання журналу нівелювання. Її колеги по кафедрі працювали із другим і третім курсом. Так, доцент Олексій Жук проводив заняття з дисципліни «Геодезія» для студентів ІІ курсу 2 групи на тему «Прив’язка настінних полігонометричних знаків з пункту полігонометрії 1 розряду», а доцент Євгенія Кривов’яз проводила зі студентами ІІ курсу 1 групи практичне заняття з дисципліни «Математичне опрацювання геодезичних вимірів». Доцент кафедри земельного кадастру Ольга Тихенко читала на одному з потоків третьокурсників лекцію із земельного кадастру опрацьовуючи тему «Теоретичні основи оцінки земель». У цей же час, інший потік третьокурсників, разом із групою скороченого терміну, слухали лекцію професора кафедри геодезії та картографії Івана Опенько з «Супутникової геодезії». Студентами ІІ курсу 3 групи освоювали класифікацію інженерних споруд на практичному занятті з дисципліни «Інженерна інфраструктура територій», яку проводила доцент кафедри землевпорядного проектування Оксана Кустовська. У цей час, студентам VI курсу факультету землевпорядкування професор кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Василь Юхновський читав лекцію з «Агролісомеліорації», на якій здобувачі знайомилися із загальними відомостями про ліс і захисні лісові насадження.
 
  Всі заняття розпочаті вчасно, за розкладом. Заздалегідь були створені посилання на онлайн-заняття (https://docs.google.com/document/d/120lZ5iiZpYuQV3pRgs9roWNbgC88jrzaYPaQQVBHBEE/edit), за якими систематично відбуватиметься перевірка. Паралельно у Telegram-чаті старости повідомили про відвідування, відсутніх і причини. Зі студентами, які не з’явилися на заняття без поважних причин, деканатом буде проведена робота, з’ясовані причини та прийняті відповідні рішення.
  Зичимо усім учасникам освітнього процесу успішного навчального семестру! І сподіваємося, що вже через чотири тижні аудиторії Університету чекатимуть студентів «вживу» на лабораторних, практичних і лекційних заняттях.
 
 
Олександр Шевченко,

заступник декана факультету землевпорядкування 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook