Старт навчального семестру і Дні відкритих дверей – у фокусі наради з деканами факультетів та директорів ННІ

9 лютого 2023 року
  В університеті відбулася робоча нарада за участі всіх проректорів, деканів факультетів, директорів ННІ та керівників підрозділів і служб. Домінантою розмови було забезпечення якісної освіти – сьогодні, коли щойно розпочався другий навчальний семестр 2022/2023 н.р., і в перспективі.

  Відкриваючи роботу, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук коротко окреслив конкретні завдання, які стоять перед науково-педагогічним колективом, говорив про результати крайніх поїздок двох делегацій НУБіП в європейські університети і освітні організації, що виявилися досить плідними. Він також звернув увагу на роботу режимно-мобілізаційного відділу університету. Зокрема, останнім часом збільшилась кількість викликів співробітників університету до територіального центру комплектації з метою уточнення облікових даних. Обов’язком керівників факультетів та ННІ, служб і підрозділів є сприяння в передачі необхідної інформації.

 

  Про початок семестру доповів начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Мова йшла про дотримання графіку навчального процесу в умовах дистанційного навчання, моніторинг відвідуваності занять (протягом першого тижня він здійснюється щоденно, а далі – щотижнево), а також моніторинг використання та наповнення електронних курсів тощо.

  По ходу цієї розмови декани факультетів та директори ННІ вносили свої конкретні пропозиції. Директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида запропонував на період дистанційного навчання зменшити тривалість великої перерви між змінами. А проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук підкреслив: для уникнення зриву занять у дистанційному форматі через відсутність світла в тих чи інших корпусах або вдома викладачі мають змогу читати пари з аудиторій 3-го навчального корпусу, де для цього створені всі умови, або з інших навчальних корпусів, де наявні генератори. Кожен з викладачів мав достатньо часу, аби нівелювати ці перепони.
  Принагідно проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко нагадав про технічні умови забезпечення проведення занять, зокрема використання генераторів. Але і про необхідність енергозбереження забувати не слід.
  Про набір слухачів на консультаційно-підготовчі курси проінформувала заступниця начальника відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи Оксана Багацька. Станом на сьогодні на ці курси зголосилися 169 слухачів (найбільше на спеціальностях факультетів захисту рослин, біотехнологій та екології, гуманітарно-педагогічного, харчових технологій та управління якістю продукції АПК). Наразі для вступників 2023 року є унікальна можливість долучитися до курсів за половину вартості і отримати від них вигоди в повному обсязі.

 

  Ще одне питання стосовно поповнення студентського контингенту – реєстрація вступників для участі в олімпіаді університету. Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський поінформував: до участі у ній цього року подали заявки 646 випускників шкіл і коледжів. У цих освітніх закладах розпочалося навчання, а отже з’явилася можливість долучати цьогорічних абітурієнтів до участі в нашій олімпіаді.

 

  Деталізуючи аспекти підготовки до вступної кампанії 2023, Василь Шинкарук зазначив, що на кожному факультеті та ННІ повинні подбати про проведення наступних Днів відкритих дверейдо завтра визначитися з датою і формою та узагальнити це в графік на офіційному сайті університету.

  Йшлося і про поточний стан оплати за навчання у другому навчальному семестрі. Про нюанси, пов’язані з цим, доповідали декани факультетів і директори ННІ. Зокрема, декан економічного факультету Анатолій Діброва звернув увагу на загальнодержавну проблему переведення певних категорій студентів на місця державного замовлення та існуючи з цим затримки не з боку закладів вищої освіти. Разом з тим, була акцентована увага на необхідності дотримання умов договору і належної сплати за навчання здобувачами вищої освіти.
  Про підготовку до відзначення 125-річчя НУБіП говорив проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша. Зокрема, про координацію підготовки відповідного розпорядження Кабміну, стан наповнення ювілейного видання, виготовлення сувенірної продукції. Кожен факультет і ННІ повинен подбати, аби залучити випускників, і про відкриття своїх експозицій на належному рівні. Вадим Ткачук додав: особливу увагу слід приділити запрошенню іноземних гостей та знаних українських науковців, і пропозиції надати до кінця наступного тижня.

 

  Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк представив план підготовки до проведення ювілейної наукової конференції до 125-річчя НУБіП та окреслив основні завдання підрозділам щодо виконання заходів з її якісного проведення: формування програмних документів, підготовка інформаційних матеріалів, забезпечення участі провідних вчених, міжнародних партнерів, експозиції наукових досягнень тощо.

 

Пресслужба

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook