PhD. Тімур Валієв – І семестр підготовки на ОНП «Галузеве машинобудування»

19 січня 2023 року
  Незважаючи на воєнний стан в Україні, здобувачі третього освітнього ступеня доктора філософії (PhD) відповідально здійснюють перші кроки в стінах рідної «Alma Mater». Особливої уваги заслуговують молоді науковці першого року навчання. А тому ми звернулись до аспіранта освітньо-наукової програми «Галузеве машинобудування» Валієва Тімура Одиловича, котрий з вересня 2022 року зарахований до очної аспірантури Університету.

  • Шановний Тімуре, чому Ви обрали освітньо-наукову програму «Галузеве машинобудування»?

— Моє рішення було свідомим і однозначним так, як вже два роки співпрацюю з професором Національного університету біоресурсів і природокористування України Віктором ПОЛІЩУКОМ та головою ради молодих вчених факультету Людмилою ТІТОВОЮ. Саме вони дозволили повірити у власні сили та спрямувати отримані результати наукового пошукового ініціативного дослідження в систематизовану підготовку кваліфікаційної дисертації. Також вважаю, що науковий ступінь доктора філософії дозволить приймати участь в наукових грантах і проектах, та надає статусу людини, котра модерує до виробничих підрозділів інноваційні інженерні технології.

  • Які Ваші сподівання навчання в аспірантурі?

— При вступі першочергово мене налаштовували на відповідальність, тому весь освітній формат першого семестру підготовки в аспірантурі пройшов на одному диханні. Хоча, вже можу сказати, це дихання було не наче штурмував вершину Евереста: «Завжди не вистачало кисню!» Вчитись і вдосконалювати свої компетентності потрібно, однак науковим керівником був поставлений ще й експериментальний ряд завдань. Часу ледь вистачало. Також під час акредитації нашої освітньо-наукової програми експертна комісія НАЗЯВО запросила мене на зустріч як представника аспірантства, що стало моїм скромним вкладом в успішному проходженні акредитаційної експертизи. Разом з тим на мій перший семестр навчання припало і опублікування раніш поданих статтей: одна у польському науковому журналі «TEKA» і дві у фахових виданнях України категорії «Б».

  • У чому полягає предмет Вашого досліджень?

— До вступу я вже мав певні напрацювання, тому тему на вересневій науковій раді факультету конструювання та дизайну затвердили за незначних корегувань. А за темою окреслили і предмет. Предмет дисертаційного дослідження: закономірності впливу структури і фізико-механічних параметрів субстрату на основі гною великої рогатої худоби з додаванням соломи на кількісні та якісні характеристики біогазу і технологічний процес його виробництва для обґрунтування та розроблення нових конструкційно-технологічних рішень.

  • Як Ви можете охарактеризувати свого наукового керівника?

— Професор кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Віктор ПОЛІЩУК інженер від бога, педагог вищого ґатунку, порядна людина і мій наставник. Разом з ним тестували експериментальний зразок біогазової установки. Він контролював повірку датчиків витрату біометану. Ретельно контролює мої щоденні записи. Перший варіант наукової статті залишу собі на спогад: перший опрацьований матеріал, котрий був мною поданий керівнику на рецензування зазнавзначних удосконалень. І це не прискіпливість рецензента, а критичний підхід керівника.

  • Що Ви очікуєте від навчання в аспірантурі?

— Маю переконання – отримую потрібні компетентності і зможу зреалізувати «PhD НУБіП України – успішний старт моєї кар’єри!»

  • Дякуємо, Тімуре Одиловичу, за відверті відповіді та наполегливу наукову працю. Впевнено крокуємо до поставлених цілей та перемоги на науковому фронті.

  Варто відзначити, що завдячуючи наполегливій праці керівництва механіко-технологічного факультету та факультету конструювання та дизайну, 19 грудня 2022 року Національний університет біоресурсів і природокористування України отримав акредитацію освітньо-наукової програми «Галузеве машинобудування» третього рівня вищої освіти доктора філософії (PhD) спеціальності «133 Галузеве машинобудування». Нацагенством із забезпечення якості вищої освіти було видало Сертифікат про акредитацію освітньої програми № 3712 строком до 01.07.2028 року.

Слава Україні!
Героям Слава!

 

Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook