Підручник викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК – лауреат І премії конкурсу «Краще видання року»

26 грудня 2022 року
НУБіП України

      Щороку ГО «Національна академія наук вищої освіти України», яка є однією з найпотужніших громадських організацій у галузі освіти і науки проводить конкурс «Краще видання року». Незважаючи на воєнний стан, складну економічну та епідеміологічну ситуацію цього року на конкурс надійшло понад 50 робіт з різних номінацій.

     У категорію «Підручники» була номінована праця «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса» колективу викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України.
 
     За результатами відбору переможців, наш колектив отримав нагороду – диплом лауреата І премії конкурсу «Краще видання 2022 року» у номінації «Підручники».
 
 
     Автори підручника – викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК: доктор технічних наук, професор Лариса Баль-Прилипко, доктор філософії (PhD) з харчових технологій, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Микола Ніколаєнко, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Наталія Слободянюк, кандидат технічних наук, доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Валентина Ісраелян, кандидат технічних наук, доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Максим Гудзенко та завідувачка відділу біотехнології Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України: д.т.н., проф., Світлана Даниленко.
 
     У підручнику висвітлені питання забезпечення якості м’яса та м’ясних продуктів при зберіганні, наведено характеристику та проведений аналіз сучасного стану проблеми подовження терміну придатності, описана роль і необхідність застосування технологічних прийомів пригнічення розвитку мікроорганізмів як основної причини псування м’ясопродуктів. Зазначені вимоги до застосування технологічних та іншого роду добавок з метою покращення фізико-хімічних та органолептичних показників якості готової продукції; наведено характеристику сучасних видів ковбасних оболонок з урахуванням особливостей виробництва та умов зберігання; висвітлено вплив води на формування якості м’ясопродуктів при зберіганні; розглянуто інноваційні технології пакування та її вплив на терміни зберігання та якість продукції та інше, що викладено на 360 сторінках. Підручник затверджений Вченою радою Національного університету біоресурсів і природокористування України (протокол №2 від 28 вересня 2022 року).
     Підручник використовується в навчальному процесі, та вже отримав схвальні відгуки студентів та аспірантів.
 
ЩИРО ВІТАЄМО КОЛЕГ З ВИСОКИМ ДОСЯГНЕННЯМ
ТА БАЖАЄМО ПОДАЛЬШИХ ТВОРЧИХ ЗДОБУТКІВ!
 
Максим Гудзенко,
доцент кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook