Успішне проведення конференції «Застосування дієтичних добавок: Коли? Кому? Та з якою метою?» на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК

18 грудня 2022 року

     15 грудня відбувся науково-практичний семінар з міжнародною участю на тему «Застосування дієтичних добавок: Коли? Кому? Та з якою метою?» організований Національним університетом біоресурсів і природокористування України (НУБіП) та Асоціаціацією дієтологів України.

     З вітальним словом виступив ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, академік Національної академії педагогічних  наук України, доктор педагогічних наук, професор Cтаніслав Миколайович Ніколаєнко, який наголосив про проблеми зі здоров`ям нації пов`язані з недостатньо збалансованим харчуванням і що вирішенням цієї проблеми займаються в НУБіП — на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК за спеціальністю 229 — «Громадське здоров’я». 

      Також зі вступним словом виступив Сімон Петтманн – Генеральний директор Міжнародного альансу асоціацій дієтичних добавок (Лондон, Великобританія), Президент Асоціації дієтологів України Олег Швець та декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України Лариса Баль-Прилипко.

     На конференції взяли участь понад 1000 учасників, які заслухали 18 доповідей науковців у наступних секціях:

  • «Новини нутриціології та актуальні напрямки практичного застосування дієтичних добавок»;
  • «Виявлення і корекція дефіциту нутрієнтів за допомогою дієтичної саплементації»;
  • «Застосування нутрицевтиків для поліпшення функціонального стану внутрішніх органів та зменшення ризику захворювань»;
  • «Дієтична саплементація під час вагітності, у дитячому та підлітковому віці».

    Фахівцями факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК були представлені доповіді: професором Олегом Швецем «Особливості вибору і призначення дієтичних добавок з Омега-3 поліненасиченими жирними кислотами» та Олександром Мартинчуком «Психобіотичний вплив дієти».

 

  Підсумовуючи результати роботи конференції, можна сказати, що проведення таких Міжнародних науково-технічних конференцій на користь як викладачам, які обмінюються між собою досвідом роботи, так і здобувачам вищої освіти, які поповнюють свій багаж знань важливою науковою інформацією та мають змогу зустрітися з визначними науковцями і набратися досвіду.

 

Наталія Голембовська,
доцент кафедри технології м'ясних,
рибних та морепродуктів

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook