Сектор «Наука та інновації» колегії докторів наук ФВМ підводить підсумки своєї роботи

15 листопада 2022 року
   Напередодні Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку, який щорічно відзначається у листопаді місяці, відбулося планове засідання сектору ради докторів наук «Наука та інновації» факультету ветеринарної медицини НУБіП України. Робота даного сектору регламентується розпорядженням декана факультету № 30 від 24 лютого 2021 року.

   До роботи у секторі добровільно долучився 21 (із 40 на факультеті) докторів наук, кожен науковець вибудував свій напрям роботи. Головував на засіданні керівник сектору Засєкін Д.А., доктор ветеринарних наук, професор. На початку засідання виступив декан факультету М.І. Цвіліховський, який зазначив, що Національний університет біоресурсів і природокористування України, як і тисячі інших навчальних закладів, розпочав навчання за умов військової агресії росії, пандемії коронавірусу, складних і неапробованих умов прийому на навчання абітурієнтів. Одним з питань яке було обговорено, це розвиток науки під час воєнного стану в країні, співпраця з науковими Європейськими закладами, підготовка молодих науковців тощо.

 

   Згідно плану роботи сектору на листопад місяць заслухано інформацію ряду докторів наук відповідальних за певні напрямки:
1. Томчука В.А. – про створення Наукового дискусійного клубу на факультеті.
2. Галат М.В. - про створення Консультаційного центру.
3. Калініна І.В. – про співпрацю з Малою академією наук України.
4. Карповського В.І. – про можливість відкриття напряму «Ветеринарні науки» у Фізіологічному журналі.
5. Грищенко В.А. – про включення докторів наук сектору до складу редакційної колегії журналів «Регуляторні механізми в біосистемах» та «Українського біохімічного журналу».
6. Ткачук С.А. – про опублікування членами сектору наукових статей у журналі Український часопис ветеринарних наук.
7. Засєкіна Д.А. – про укладання госпдоговорів членами сектору впродовж року.

   Під час даного заходу обговорили теперішній стан та подальшу роботу сектору в умовах воєнного стану, складання плану робіт на 2023 рік.
   Наступним питанням порядку денного було обрання заступника керівника сектору. Заступником керівника сектору «Наука та інновації» колегії докторів наук ФВМ одностайним рішенням обрано Шарандака Павла Васильовича, доктора ветеринарних наук, доцента кафедри терапії і клінічної діагностики.

   Вітаємо новообраного заступника та бажаємо усім науковцям нових відкриттів, неперевершених звершень, плідної та результативної роботи задля добробуту факультету ветеринарної медицини та процвітання України.

Олена Журенко,
секретар сектору «Наука та інновації»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook