Кафедра банківської справи та страхування прийняла активну участь в онлайн-заходах Національного банку України у рамках Тижня кібербезпеки

13 листопада 2022, 15:24
    Протягом чотирьох місяців викладачі кафедри банківської справи та страхування, наставники академічних груп зі своїми студентами та члени гуртка "Банки, фінансові ринки та агробізнес: виклики сьогодення" продовжують відвідувати заходи Національного банку України.
     Власне, 7-11 листопада відбулась серія вебінарів в межах Тижня кібербезпеки: “Правила платіжної безпеки. Види шахрайства”, “Кібербезпека та схеми шахрайства у воєнний час” за авторством головної експертки Управління зв’язків із громадськістю та фінансової обізнаності НБУ Тетяни Машлаковської. Ці заходи відбуваються напередодні так званого “Black Friday” – Всесвітнього дня розпродажів. У цей період магазини пропонують великі знижки на товари і проводять розпродажі. Тому студентам та викладачам була цікава та корисна інформація, яку неодмінно кожен візьме на озброєння.
    7 листопада відбувся перший вебінар «Про правила платіжної безпеки. Види шахрайства». Студентам було цікаво дізнатися про види шахрайства та приклади схем шахрайства; платіжну банківську картку: які реквізити картки можна повідомляти, а які ні; смартфон та методи захисту смартфона від шахраїв; як створити складні та унікальні паролі; ресурси для поліпшення власних навичок із платіжної безпеки.
   8 листопада пройшов Інтенсив із платіжної безпеки для дорослих від Раїси Федоровської, керівниці ЕМA Academy та Школи кібербезпеки Асоціації ЄМА. Тема вебінару «Платіжна безпека і телефон. Чому і як потрібно захищати мобільний телефон?». На цьому вебінарі студенти дізналися: Чому ваш телефон є наріжним каменем вашої платіжної безпеки; Правила Мудрого параноїка, які допоможуть захистити ваш телефон та ваші гроші.
   9 листопада пройшов вебінар на тему «Кібербезпека та схема шахрайства у воєнний час» студенти дізналися про актуальні схеми шахрайства у воєнний час; як захистити кошти на платіжній картці; як захистити акаунти, смартфони та комп’ютери; правила безпечних онлайн-покупок; телефонне шахрайство та ознаки телефонної розмови з шахраєм; що таке фінансовий номер телефону та як його захистити; схеми крадіжки фінансового номера телефону; ресурси для поліпшення власних навичок із платіжної безпеки.
    10 листопада відбувся інтенсив "Платіжна безпека і картка. Як захистити платіжну картку" від Раїси Федоровської, керівниці ЕМA Academy та Школи кібербезпеки Асоціації ЄМА. Студенти дізналися про те, що не так із секретним питанням "дівоче прізвище матері", та провели самодіагностику безпеки грошей на своєму картковому рахунку.
 
     11 листопада відбувся заключний інтенсив "Платіжна безпека і Інтернет. Як захистити себе і свої гроші в Інтернеті" від Раїси Федоровської, керівниці ЕМA Academy та Школи кібербезпеки Асоціації ЄМА.. Студенти дізналися про:
  • як створити стійкі паролі, які легко запам'ятати;
  • як перевірити веб-сайт на шахрайство;
  • як захистити свої акаунти у соціальних мережах;
  • ігри, в які грають розумні люди.
     Прослухавши змістовні та цікаві інтенсиви, студенти не лише дізналися про низку важливих для себе кейсів, які неодмінно зможуть застосувати у своїй майбутній професії, а й мали змогу поміркувати над життєвими цінностями при дискусійному та захопливому обговоренні після усієї низки вебінарів.
    Це надзвичайно цікавий і потрібний досвід для кожного студента та викладача. Дискусії про підготовлені наукові розвідки, їх обговорення допомагають дослідникам у подальших роботах. Вражає надзвичайно висока організація вебінарів працівників Національного Банку України. Велика подяка організаторам!
 
Олена Жарікова,
доцент кафедри банківської
cправи та страхування

 
  •  
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook