Навчально-науково-виробнича лабораторія Конярства

Дідковська Анжеліка Анатоліївна

Завідувачка Навчально-науково-виробничої лабораторії конярства

      У 1998 році закінчила Київський промисловий економічний коледж, отримала кваліфікацію «Економіст з планування».

    У 2009 році закінчила Державний вищий навчальний заклад Київський національний університет ім. Вадима Гетьмана і отримала базову вищу освіту за напрямом підготовки «Економіка і підприємство» та здобула кваліфікацію бакалавра з «Економіки підприємства».

   У 2017 році закінчила Національний університет фізичного виховання і спорту України здобула кваліфікацію вищої освіти магістр «Спорт професійна кваліфікація, тренер з кінного спорту, викладач з фізичного виховання».

   У 2020 році закінчила Національний університет біоресурсів і природокористування України, здобула кваліфікацію вищої освіти магістр за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

    Діючий член федерації з кінного спорту України.

    Суддя з кінного спорту України 2 категорії.

ПЕРЕЛІК
послуг, що надаються ННВЛ конярства кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві

п/п
Послуги
Час, хв заняття
1.                
Проведення індивідуального заняття з верхової їзди на конях зінструктором
30
2.                
Проведення індивідуального заняття з верхової їзди на конях зінструктором
45
3.                
Проведення індивідуального заняття з верхової їзди на конях зінструктором
60
4.                
Проведення занять з верхової їзди на конях на одну особу 8 занять - 1 місяць
60
5.                
Проведення індивідуального заняття їзди на поні для дітей
15
6.                
Катання дітей на поні у вихідні дні на одну особу
5
7.                
Проведення занять з конкурного тренування (до 1 м)
45
8.                
Проведення занять з елементарної виїздки
45
9.                
Прогулянка в ліс верхи на конях з інструктором на одну особу
60
ЕКСКУРСІЇ
1.                
Екскурсія на конюшню ННВЛ конярства (група не менше 5 чоловік) на одну особу
 
2.                
Екскурсія на конюшню ННВЛ конярства з катанням - 10 хв. (група не менше 5 чоловік) на одну особу
 
3.                
Фотосесія з кіньми (поні)
60

       

 

 Навчально-науково-виробнича лабораторія конярства заснована у жовтні 1967 року з метою поліпшення практичної підготовки фахівців, навчання студентів початкових навичок верхової їзди та кінного спорту. На стайні утримується 18 голів коней різних порід – арабська, чистокровна та українська верхові, орловський та російський рисаки, торійська, латвійська, ютландська та шетлендські поні: 2 жеребці, 17 кобил та 20 голів молодняку різного віку, реалізація якого дає щороку 150 – 170 тис. грн.

      В організацію та розвиток навчальної лабораторії з конярства доклали зусиль ректор А.М. Жадан, проф. К.Б. Свечин, проф. Б.М. Гопка, О.О. Сахновська, І.В. та В.В. Нероденки, П.М. Павленко, Л.В. Синявський, О.В. Новіков, О.О. Градовський, О.Ю. Дем’яновський. З 1988 р. лабораторією завідує А.В. Скабард, яка організовує придбання кормів і ветеринарних препаратів, інвентаря і реманенту, проводить тренування коней з подолання перешкод та організацію верхової їзди серед студентів. Вона – старший тренер України з конкуру та суддя міжнародної категорії, організатор змагань на Кубок Дарлінга, які проводяться з 1998 р. і покищо єдиний в Україні, присвячені памяті конкретного коня.

 

Дарлінг – жеребець латвійської напівкровної верхової породи, привезений на навчальну базу в 3-річному віці. Згодом він став переможцем і призером чемпіонатів України та Прибалтики з конкуру, призером етапів кубку Volvoта ряду інших змагань.

 

За рік до президентських виборів в Україні Дарлінга подарували Л.М. Кравчуку, який виграв перегони і став главою нашої держави. Кілька разів він відвідував свого улюбленця, пригощав його ласощами і разом з онукою проводили годину-дві у спілкуванні з ним, іншими кіньми, понями та верховій їзді.

Дарлінг помер 8 серпня 1997 року у 12-річному віці і похований з традиційними почестями на території навчальної стайні біля конкурного майданчика, де неодноразово виступав і перемагав.

Спортсмени-практиканти факультету приймали участь у проведенні «Дня Знань», який щорічно проводиться 1 вересня і перетворився на загальноуніверситетське свято. На одному з них приймали участь гості з аграрного університету штату Айова – Даг Кеннелі і Пеггі Міллер.

 

 

На кінно-спортивній базі НУБіП України проходять Відкриты турніри з виїздки та подолання перешкод кубок НУБіП.

 

 

 

 

 

 

 

 

Навчально-науково-виробнича лабораторія займається розведенням, селекцією та реалізацією шетлендських поні. У 2011 році лабораторія отримала статус племінного репродуктора з розведення шетлендських поні.

 

 

До племінного складу репродуктора шетлендських поні входять жеребці Галун (на фото солової масті) та Ереліс (каракової).

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook