Семінар по післявоєнній відбудові аграрного сектора України

19 жовтня 2022 року

 

   17 жовтня 2022 року в Інституті розвитку села та сільського господарства Польської академії наук відбувся семінар під назвою «Сільське господарство України в роки війни та період повоєнної відбудови», участь у якому взяла д.е.н., доцент кафедри економічної теорії Бутенко В.М.


   Свою доповідь представила д.е.н., професор, завідувач відділу економіки та аграрної політики трансформації ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України», член-кореспондент НАН України Олена Бородіна
   Вона окреслила стан розвитку сільського господарства в Україні в останні роки, наголосила на його великому значенні, оскільки доля аграрного сектора у ВВП України складає 12%, а на долю експорту сільськогосподарської продукції припадає більше 40 %.

   Доповідач висловила свої думки стосовно ситуації, яка склалася в аграрій сфері України перед війною, визначивши негативні аспекти розвитку сільського господарства.

   Також Олена Бородіна окреслила можливі сценаріїв розвитку сільського господарства України, особливо в період її післявоєнної відбудови.

   Для врівноваження довоєнної структури сільського господарства та можливого продовження політики підтримки агрохолдингів пропонується змінити аграрну політику на сталу, побудовану на забезпеченні рівних прав розвитку для всіх груп суб’єктів сільськогосподарського виробництва.

   Для підвищення ефективності діяльності сільськогосподарських підприємств та подальшого розвитку аграрної сфери в цілому було запропоновано врахувати досвід реформування цієї галузі в Польщі.
   Дякуємо організаторам за цікавий та змістовний семінар.

Віра Бутенко,

д.е.н., доцент кафедри економічної теорії

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook