Безпека на дорогах залежить від кожного з нас

20 листопада 2014 року

Як відомо, Україна входить у п’ятірку країн Європи з найгіршими показниками травмованості та смертності на дорогах. Щодоби внаслідок дорожньо-транспортних пригод гине близько 14 громадян, понад 100 осіб отримують травми різних ступенів тяжкості. Окрім людського фактору, гостро постає й питання економічного характеру, оскільки щорічні збитки держави від ДТП сягають 5 млрд. доларів США.

Саме тому в рамках Тижня безпеки дорожнього руху, який тривав з 10 по 17 листопада, в інституті була проведена лекція-круглий стіл для студентів усіх курсів та спеціальностей на тему «Безпека на дорогах залежить від кожного з нас» за участю старшого викладача кафедри природничо-фундаментальних дисциплін Шкодин А.В. та фахівця Державної автомобільної інспекції, інспектора Ніжинського відділення державної автомобільної інспекції старшого лейтенанта Крошки В.М.

Працівник ДАІ відповів на численні питання студентів та викладачів, стосовно культури дорожнього руху, норм і правил, яких необхідно дотримуватися водіям і пішоходам, моделювання різноманітних дорожніх ситуацій, отримання посвідчень водія, адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху.

Жваве обговорення тривало навколо теми стосунків учасників дорожнього руху і працівників ДАІ та функціональних обов’язків автоінспектора. Крошка В.М. наголосив на важливості партнерських стосунків службових осіб правоохоронного органу і громадян, на головному завданні ДАІ — профілактиці аварійності.

Володимир Миколайович зазначив, що такі тематичні зустрічі зі студентами є вкрай необхідними в наш складний час і є корисними для молодих людей, оскільки пропагують дисципліну руху, як елемент загальнолюдської культури та дотримання Правил дорожнього руху.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook