Завершився міжнародний форум «Міст дружби: Туризм 2022: нові можливості та перспективи». International Online Forum Tourism and Travel. 2022 (IOFTT)

7 жовтня 2022 року
НУБіП України

 Організатори IOFTT:

Всесвітня федерація асоціацій туристських гідів (WFTGA)

Науково-дослідний інститут вивчення проблем об'єктів культурної спадщини та розвитку туризму Міністерства туризму та культурної спадщини Республіки Узбекистан

НУБІП України


     У період з 27 вересня по 30 вересня 2022 року проведено один із найбільших Міжнародних онлайн форумів світу «Міст дружби. «Туризм 2022: нові можливості та перспективи», присвячений плану заходів, присвячених Всесвітньому дню туризму. Онлайн-форум став великим дискусійним простором для представників з різних куточків світу, а презентації та лекції були проведені представниками галузі з різних країн. Варто зазначити, що на форумі були представлені абсолютно різні культури і відображені нові нюанси роботи гідів з різних країн світу – від Аргентини до Індонезії. Виступали представники Аргентини, Бразилії, Болгарії, Індонезії, Ізраїлю, Китаю, Італії, Ірану, Індії, Молдови, Пакистану, Польщі, України та інших країн.
     Сьогодні туризму в Україні не може приділятись увага, проте це не завадило показати досягнення нашої країни у сфері цифрового туризму, а також маркетингу. Завдяки тому, що форум був організований онлайн, незважаючи на великі відстані між учасниками, вони змогли ефективно поспілкуватися з провідними інсайдерами туристичної галузі, встановити нові контакти та зміцнити взаємовідносини з партнерами. Завдяки технічній підтримці Саяпіна С.П. трансляція форуму велася одночасно на двох платформах – Webex та YouTube.

     Варто зазначити, що під час Форуму була можливість обговорити багато актуальних та проблемних питань у діяльності екскурсоводів, адже всі ми знаємо, що екскурсоводи – це неофіційні дипломати, які роблять великий внесок у подальший розвиток обличчя країни, туризму та гостинність.
Крім того, було висловлено багато обговорень та пропозицій, що дозволило розкрити найважливіші питання, актуальні навіть у нових умовах життя.

     Незважаючи на велику різницю в часі між країнами, участь взяли 423 особи (з них 32 з України) з 33 країн учасників, серед країн: Велика Британія, Німеччина, Ізраїль, Італія, Індія, Йорданія, Іран, Канада, Кіпр, Колумбія, Косово, Маврикій, Малайзія у сесії брали участь Молдова, М'янма, Нігерія, Азербайджан, Пакистан, Португалія, Пуерто-Ріко, Словенія, США, Туніс, Узбекистан, Філіппіни, Хорватія, Бангладеш, Барбадос, Бахрейн, Боснія і Герцеговина, Єгипет.
     Безумовно, заходи такого рівня слугують обміну досвідом у сфері туризму та гостинності, зміцненню практичних стосунків, встановленню нових міцних ділових зв’язків і, звичайно, стимулюють більш багатогранний розвиток туристичної галузі на міжнародній арені.
Наприкінці форуму учасникам були вручені сертифікати міжнародного зразка.


     «Міст дружби. Учасники міжнародного форуму «Туризм 2022: нові можливості та перспективи» одноголосно висловили бажання брати участь в офлайн-заході й надалі.


Доцент кафедри інформаційних систем і технологій,
к.п.н. Нєлєпова А.В.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook