Зустріч ректора зі старостами і профоргами академгруп: шість основних завдань спільної діяльності студентського активу і ректорату в умовах воєнного стану

18 серпня 2022 року

    Cьогодні пройшла традиційна зустріч ректора Станіслава Ніколаєнка зі старостами та профоргами академічних груп других-третіх курсів і магістрів другого року навчання. Саме ці 183 групи першими незвично рано розпочали новий 2022/2023 навчальний рік.

   Ректор зупинився на питаннях навчання та студентського життя в умовах воєнного стану, виокремив основні завдання спільної діяльності студентського активу і ректорату НУБіП в умовах воєнного стану. Їх шість. Перше – створення умов для якісного оволодіння знаннями, уміннями, компетентностями в умовах війни, участь в формуванні навчальних планів та програм. Друге – свідома дисципліна, сумлінне виконання обов’язків, допомога Збройним Силам України. Третє – практична підготовка, співпраця з бізнесом. Четверте – допомога у працевлаштуванні, пошук місця роботи. П’яте – утримання ситуації в гуртожитках, якість харчування. І шосте – культурне зростання, виховання патріотизму, громадянської позиції, поваги до України та університету. І старости та профспілковий актив академгруп у цьому процесі відіграють центральну роль, що особливо підкреслив Станіслав Ніколаєнко.
   Очільник університету навів динамічну статистику НУБіП у різних міжнародних і Всеукраїнських рейтингах, його місця в сучасних моделях університетів. Він також підкреслив: університет не проти дистанційних технологій навчання (їх у нас багато і вони напрацьовані), але необхідні для становлення високоякісного фахівця практичні навички можна отримати тільки особисто в лабораторії чи на полі.

 

   Станіслав Ніколаєнко торкнувся також питання безпеки, зокрема закликав студентство зупинити надмірну активність у соціальних мережах з розміщення фото і відео, оскільки інформація може бути використана ворогом. Взагалі потрібно бути свідомими, не пропускати жодного заняття, а інші аспекти студентського життя реалізовувати не за рахунок навчального процесу.

   Начальник навчального відділу Ярослав Рудик ознайомив присутніх з особливостями організації освітнього процесу в умовах воєнного стану. Він навів графік освітнього процесу та особливості формування розкладу занять для змішаної форми навчання. А також поділився корисними порадами для студентів, що саме їм потрібно встигнути зробити під час змішаного формату навчання: бути максимально самоорганізованим та неухильно дотримуватися правил поведінки в навчальних приміщеннях та на території університету; з’ясувати перелік навчальних видань у електронному форматі, які були надані науковою бібліотекою НУБіП, та отримати там необхідну літературу в друкованому форматі; вирішити усі можливі проблеми щодо доступу до електронних навчальних ресурсів університету; організувати постійний збір рейтингових даних від студентів своїх груп та щомісяця разом з наставниками подавати рейтингову відомість до деканатів/дирекцій. Сюди ж можна віднести і те, що студенти 3-го курсу в жовтні мають обрати дві вибіркові дисципліни із загальноуніверситетського переліку на сайті університету, а четвертокурсники – самостійно обрати тему бакалаврської випускової роботи в межах орієнтовної тематики, яка розробляється випусковою кафедрою і написати відповідну заяву.

 

   Голова СО НУБіП України Марина Когут емоційно інформувала учасників зустрічі про взаємодію студентів з органами студентського самоврядування університету, подякувала тим, хто активно долучився до волонтерства, добровільно вступив до лав ЗСУ і тероборони. А таких виявилося багато.

   Голова профспілкової організації студентів та аспірантів Олексій Мельник ознайомив присутніх з основними напрямками співпраці свого підрозділу і студентства університету. Торкнувся злободенного питання – придбання студентського квитка з включеною у нього транспортною картою для пільгового проїзду: завдяки зусиллям ректорату вона коштуватиме 140 гривень. Якщо ж виникають проблеми, їх можна вирішити безпосередньо у профспілці.

 

   Також студентству представили нового очільника ННЦ виховної роботи і соціального розвитку: ним став Сергій Михнюк.

   Учасники зустрічі мали можливість висловити свою думку щодо якості організації освітнього процесу у формі традиційного для таких зустрічей анкетування.

 

 

Валентин Обрамбальський,
Ірина Кушніренко

 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook