Зустріч студентів факультету ветеринарної медицини з представниками ПрАТ «Миронівський хлібопродукт»

5 вересня 2022, 18:47
ФВМ НУБіП України
   У рамках розширення співпраці факультету ветеринарної медицини з ПрАТ «МХП» з питань практичної підготовки здобувачів вищої освіти в галузі знань «Ветеринарна медицина» та формування освітнього середовища, 05 вересня 2022 р. відбулась онлайн-зустріч керівника відділу професійного навчання ПрАТ «МХП» Олени Азєєвої і фахівця з навчання Ксенії Моторіної із студентами 4 курсу ОС «Магістр» спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».
   Із вступним словом до учасників семінару звернувся заступник декана факультету ветеринарної медицини Юрій Жук, який наголосив на необхідності і важливості проведення зустрічей у такому форматі, оскільки аграрні підприємства України дають можливість здобувачам значно покращити свою практичну підготовку та розпочати професійний ріст безпосередньо на підприємствах.
   Керівник відділу професійного навчання ПрАТ «МХП» Олена Азєєва у своєму виступі акцентувала увагу здобувачів на основній меті зустрічі: підтримка професійного росту здобувача і закріплення їх практичних навичок, які здобуваються у закладі вищої освіти. Вона відмітила, що не дивлячись на ситуацію, яка склалась нині в Україні, представники роботодавців допоможуть здобувачам стати високопрофесійними фахівцями в обраній ними галузі і для цього потрібне лише бажання самого здобувача та його проактивність. Олена Азєєва також зосередила увагу на формах співпраці (виробничі екскурсії, виробничі практики, виробниче стажування), про які вона детально розповіла здобувачам.
   Ксенія Моторіна досить детально ознайомила здобувачів з історією створення ПрАТ «МХП», його структурою та регіональним розташуванням, на досягненнях підприємства за 20 років існування. Вона відмітила, що ПрАт «МХП» є вертикально-інтегрованим агрохолдингом, який проводить контроль процесів виробництва на всіх технологічних ланках – починаючи від сировини, яка використовується для виготовлення кормів і завершуючи виробництвом, зберіганням і транспортуванням готової продукції. У цьому ланцюгу значна увага приділяється питанням контролю стану здоров’я і утримання птиці, за який і відповідає саме фахівець з галузі знань «Ветеринарна медицина».
   Ксенія коротко зупинилась на бреднах, які виробляються ПрАТ «МХП» і нових форматах магазинів «МХП», а також їх регіональному розташуванню. Розповіла цікаві факти про «МХП, зокрема банк-ідей, який існує з 2018 р., де кожен співробітник агрохолдінгу може ознайомитись з напрямки діяльності підприємства, які можна покращити, удосконалити і, відповідно, подати свою ідею. Вона також відмітила, що ПрАТ «МХП» постійно проходить Міжнародну сертифікацію, зокрема ISSO 9001, BRS, HACCP та ін.
   Окремо, Ксенії Моторіна зупинилась на гарантіях, які надає «МХП» здобувачам, зокрема орієнтованій заробітній платі, соціальному пакеті та ін.
   По завершенню виступу, співробітники ПрАТ «МХП» відповіли на запитання здобувачів, які виникли під час семінару-наради.
   Ми щиро дякуємо Олені Азєєвій та Ксенії Моторіній за плідну та конструктивну роботу. Впевнені, що це початок тісної співпраці факультету ветеринарної медицини з ПрАТ «МХП» у напрямку підготовки висококваліфікованих фахівців у галузі знань «Ветеринарна медицина».
 
Юрій Жук,
заступник декана

факультету ветеринарної медицини 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook