28 червня – День Конституції України!

28 червня 2022, 10:56
Шановні студенти, викладачі та співробітники університету!
28 червня 1996 року парламент схвалив Основний Закон України, закріпив споконвічні прагнення українців жити в незалежній демократичній, соціальній і правовій державі, де цінність людини, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканість та безпека повинні мати ключове значення. Мені, як народному депутату України, довелося брати участь в роботі робочої групи, підготовці та прийнятті Конституції. Для мене, як і для багатьох народних обранців, це велика пам’ять і, звичайно, відповідальність.
Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарантія незалежності і соборності України. Конституція – наш договір про те, як організовуємо своє життя. Це – наші права, обов'язки, найважливіші національні демократичні принципи. У Конституції – наша суть і національна ідея. Та найважливіше, що Конституція – це наше з вами нинішнє і майбутнє життя. 
Нині країна переживає складні часи. Ми відстоюємо свій суверенітет, відбиваємо російську навалу, дорогою ціною виборюємо право на своє існування. Ворог розтоптав всі міжнародні угоди, Хельсінкський акт, який закріпив усі кордони в світі. Для росії не існує закон, вони послуговуються правом сильного. Вони ненавидять все українське, ми їм, як кістка в горлі. Отруєна свідомість росіян електронною отрутою, сприймає насилля і смерть як даність. Але так не може бути і так не буде!
Ми покладемо край цій рашистській політиці. Україна переможе! Переможе тяжкою працею, організованістю і дисципліною, жадобою боротьби і перемоги!
І так буде!
Переконані, що в нашій державі запанує мир, окуповані території будуть повернуті до складу України. Свій вклад в Перемогу робить і наш колектив – в лавах Збройних Сил, територіальній обороні, волонтерською допомогою і фінансами.
Хай мир і благополуччя прийдуть на нашу Землю!
Слава Україні!
 
З глибокою повагою

ректор,                                      Станіслав Ніколаєнко

академік НАПН України,
доктор педагогічних наук,
професор, народний депутат України
ІІ, ІІІ, IV, V скликань
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook