Магістри кафедри земельного кадастру активно включилися у робочий процес під час науково-виробничої практики

13 червня 2022 року
факультет землевпорядкування
    Традиційно по завершенню літнього навчального семестру на факультеті землевпорядкування стартують навчальні та виробничі практики. Студенти молодших курсів знайомляться з основами фаху і вже безпосередньо на підприємствах, застосовують набуті під час навчання знання та навички, навчаються вирішувати виробничі задачі, а от магістри – гідно працюють на рівні з фахівцями.
     Наскільки якісно відбувався освітній процес у закладі освіті? Якою була мотивація студента? Наскільки відповідально здобувач підходив до настанов викладачів? Рівно настільки буде високим рівень готовності фахівця гідно конкурувати на ринку праці. У контексті цього, виробнича практика відіграє ключову роль у професійному зростанні та є тим шансом зрозуміти, що здобувач робив не так, над чим він не доопрацював, яких знань чи навичок йому бракує?
    Вже тиждень триває навчально-виробнича практику у магістрів факультету землевпорядкування. Відповідно програми практики, усі вони отримали завдання та пройшли інструктаж, який провела в.о. завідувача кафедри земельного кадастру Наталія Мединська.
     І хоч, у зв’язку з воєнними станом, передбачено дистанційний формат практик, більшість студентів все ж таки вирушили на підприємства у «більш тихі» регіони нашої країни. Адже землевпорядна і геодезична сфера є затребуваною навіть у такий час. Робота є, і фахівці потрібні.
 
     Андрій Романюк, відповідно до наказу ректора, стажується у ПП «Земля Поліського краю» з міста Новоград-Волинський. Виконує численні роботи, найчастіше – кадастрові зйомки і складає планово-картографічні матеріали.
     Ні для кого не таємниця, що проходячи виробничу (переддипломну) практику магістри, окрім отримання практичних навичок на виробництві, отримують можливість й працевлаштуватись за фахом. Що звісно є одним із ключових завдань здобуття вищої освіти. Саме так вважає Олексій Чиж, який в м. Рівному закріплює свої знання у ТОВ «ВЧ», де і планує продовжити трудову діяльність після завершення навчання.
 
     Анастасія Негода, у рідному Фастові на одному з приватних підприємств вже не перший рік працює. Їй подобається те, чим вона займається, адже власноруч вчиться користуватися найсучаснішим геодезичним обладнанням.
 
     Отож, сподіваємось, що військові дії не завадитимуть успішному проходженню практики, студенти повним складом прозвітуються на кафедрі по завершенню. Це стане ще однією сходинкою до успішного здобуття фаху та впевненого захисту магістерських робіт у грудні!
 
Наталія Бавровська,

доцент кафедри земельного кадастру 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook