Міжнародники розпочали захист курсових робіт. Наші перші ластівки

9 травня 2022 року
     Війна багато чого змінила у наших планах, уявленнях, ставленні до тих чи інших явищ тощо... Одне можна сказати із впевненістю вже зараз: їй не вдалось й не вдасться змінити потяг студентства до знань, до продовження й навіть покращення власного ставлення до навчання попри всі негоди воєнних часів.

     Зрозуміло, що за умов агресії виникло чимало додаткових хвилювань й сумнівів - як писати наукові, і в першу чергу курсові, роботи, коли ти перебуваєш в окупації, під обстрілами, повітряними тривогами, часто-густо за відсутністю інтернету, зв’язку, коли доводиться вчитись у підвалах, бомбосховищах та ще багатьох-багатьох, здавалось би нездоланних обставин, що вони нібито унеможливлюють нормальну звичайну студентську працю. Але не такими є наші молоді колеги, щоб коритись ворогові й обставинам. А колектив кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, добре усвідомлюючи існуючи реалії, у всьому пішов назустріч бакалаврам, а наукові керівники, як ніколи, допомагають підготувати курсові роботи належної якості.

     І ось вже є самі перші, невеличкі поки що, треба визнати, проте реальні результати. Згідно із розробленим кафедрою гнучким й зручним для здобувачів вищої освіти графіком, 02 травня розпочався захист курсових робіт бакалаврами ІІ курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».
     Першими власні роботи успішно захистили Гаврилюк Юлія, група МВ 20003 б «Французька дипломатія напередодні Першої світової війни 1914-1918 рр.», Рябушкіна Олеся, група 20003 б «Зовнішня політика Швейцарії у 1815 - 1918 рр.», Агаєва Ольга, група МВ 20002 б «Японо-китайська війна 1894 - 1895 рр.», Брижицький Ілля, група МВ 20002 б «Агресія Росії проти України як загальносвітове явище», Куцолабська Анастасія, група МВ 20001 б «Рух «4-го травня» і японсько-китайські взаємини першої третини ХХ ст.», Шишкіна Валерія, група МВ 20001 б ««Ідеальний» дипломат і політик-миротворець в уявленнях громадської думки 20-х-30-х рр. ХХ ст.».

          

          

     В цілому щодо стану виконання і якості представлених робіт попри усі труднощі воєнного часу, можна констатувати, що студенти активно працюють над бакалаврськими роботами і демонструють непогані у цей непростий час результати своїх розвідок.
     Наступний захист відбудеться 9-го травня, сподіваємось він також виявить високий стан наукової підготовки студентів-міжнародників.

 

 

Сергій Асатуров,
науковий керівник,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook