Іван Кириленко: «Впевнений, Україна займе своє місце в новій цивілізації»

2 жовтня 2014 року
2 жовтня до університету з лекцією "Макроекономічні проблеми розвитку національної економіки України та аграрного сектору зокрема" завітав народний депутат України, доктор економічних наук Іван Кириленко.
 
Представляючи гостя, ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що Іван Григорович - особистість непересічна. Він – людина з величезним життєвим досвідом, науковець, працював віце-прем’єр-міністром, очолював наглядову раду НУБіП України, багато років опікується проблемами українського села і економіки нашої держави. 
 
 
До нашого університету Іван Кириленко приїхав поділитися своїм баченням розвитку національної економіки України і її головної складової – аграрного сектору. 
 
 
Він спинився на декількох основних причинах кризи, яка охопила сьогодні весь світ і, насамперед, Україну. Та виклав своє бачення її походження та подолання. Зокрема, згадав, що 600 років у світі панувала західна культура. Вона пропонувала людству цінності, які зараз стрімко втрачають свою значимість. А це говорить про  те, що криза не в економіці, не в соціальній сфері, а в світогляді. І сьогодні цивілізація зміщується на Схід.
 
 
Іван Кириленко зазначив, що в реаліях сьогодення такі  організації, як ООН, ОБСЄ виявилися безсилими перед загрозою третьої світової війни. То чи не початок це кінця? Та не забуваймо, що в природі все циклічно і за крахом йде новий початок.  Але, на жаль, еволюційних змін не буде.
 
 
Вихід з цієї ситуації Іван Григорович бачить у припиненні божевільного споживацтва. І в цьому плані наша країна – унікальна, бо має те, що дорожче усякого золота - чорноземи. Через свою бідність ми свої землі не захімізували. А значить – можемо виробляти екологічно чисту продукцію. Ці ж таки землі допоможуть нам подолати  енергозалежність. В цьому питанні слід зробити ставку на біокультури для виробництва біодизелю.
 
 
На завершення Іван Кириленко висловив впевненість, що українська нація зможе зайняти своє місце вже в наступній цивілізації. Цивілізації, яка матиме розумні потреби і вмітиме раціонально використовувати природні ресурси.  Тож, чи будемо в живій природі, чи над нею вирішуватиме вже наступне покоління.
 
Ректор університету Станіслав Ніколаєнко від всього колективу спитав думку гостя з приводу працевлаштування молодих людей в аграрному секторі країни. Іван Григорович зазначив, що при умові розвитку сімейних фермерських господарств можна забезпечити роботою мільйони українців і дати їм гідне життя. Бо Україна здавна приростала селом. 
 
Прес-служба НУБіП України
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook