Розпочався Фестиваль студентської науки 2022!

6 травня 2022 року
У Національному університеті біоресурсів і природокористування з 3 по 17 травня проходить фестиваль студентської науки. Незалежна комісія оцінить успіхи та здобутки діяльності 243 студентських наукових гуртків з метою обрати кращий.
Діяльність наукових гуртків спрямована на розширення наукового потенціалу студентів та формування навичок науково-дослідної роботи у вільний від навчання час або спеціально наданий час. Результатом такої роботи є формування у молодих вчених ще у ранні студентські роки досвіду участі у всеукраїнських та міжнародних заходах, набуття навичок презентації результатів досліджень.
У цьому році для комісії фестивалю студентської науки вагому роль відіграє участь у всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузей знань та спеціальностей. Відповідно до наказу МОН України від 28.07.2021 р. № 865 у 2020/2021 навчальному році 65 студентів нашого університету вибороли призові місця.
Серед переможців конкурсу відзначилися студенти-гуртківці факультету тваринництва та водних біоресурсів. Так, друге місце вибороли у галузі «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» – студентки факультету тваринництва та водних біоресурсів Рудь Марія Вадимівна та Ткаченко Юлія Олександрівна, науковий керівник – в.о. завідувача кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві, д.с.-г.н., доцент Лихач Вадим Ярославович; у галузі «Водні біоресурси та аквакультура» – студент факультету тваринництва та водних біоресурсів Бойко Юрій Віталійович, науковий керівник – доцент кафедри гідробіології та іхтіології, к.с.-г.н. Марценюк Наталія Олександрівна. Третє місце у галузі «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» – студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів Калініченко Анна Сергіївна та Маринін Олександр Михайлович, науковий керівник – професор кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві, д.с.-г.н. Прокопенко Наталія Павлівна.
Попереду чимало роботи по вивченню діяльності гуртків, а саме по інформаційному змісту веб-сторінок гуртків, публікаційній активності, участі у всеукраїнських та міжнародних заходах, соціальна, міжнародна, культурно-просвітницька робота, стратегічному плануванню розвитку гуртка. Поруч із цим, вагомий вплив на досягненні перемоги в конкурсі має виступ старости студентського гуртка, його вміння захищати спільні здобутки гуртківців та доносити важливість обраної досліджуваної теми.
Отже, бажаємо усім учасникам Фестивалю студентської науки успіхів у науковій діяльності, адже саме талановитій молоді та сивочолій мудрості доведеться відбудовувати державу на шляху до перемоги принципів розвитку цивілізації.
Голова ради молодих вчених
факультету тваринництва та водних біоресурсів

Наталія Грищенко 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook