Відкрита лекція завідувача кафедри Прилуцької С.В.

20 квітня 2022 року

   У понеділок, 18 квітня 2022р. завідувач кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики, д.б.н., с.н.с. Світлана Володимирівна Прилуцька провела відкриту лекцію для студентів ІІІ курсу ОС Бакалавр факультету Захисту рослин, біотехнологій та екології зі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» з дисципліни «Фізіологія рослин» на тему «Фотосинтез». Лекція проходила онлайн, на платформі GoogleMeetings, на першій парі й розпочалася вчасно о 8 год 30 хв.

 

 
   О 9.00 год. усі присутні на лекції вшанували загальнонаціональною хвилиною мовчання світлу пам’ять про тих, хто віддав своє життя за свободу нашої країни.
   На початку лектор визначила тему лекції, її структуру та актуальність, а також зв’язок з попередніми темами і спорідненими дисциплінами. Лекція була присвячена важливому питанню агротехнологій, зокрема продуктивності фотосинтезу для підвищення врожайності сільськогосподарських культур. На лекції було детально розглянуто такі основні питання як особливості перебігу фотохімічних реакцій під час фотосинтезу, будова фотосистем, біосинтез вуглеводів у рослин, функціонування електрон-транспортного ланцюга хлоропластів,узагальнено функції фотосинтезу та їх значення для агротехнологій.

 

 


   Викладання матеріалу було логічним та послідовним. Під час лекції Світлана Володимирівна продемонструвала високий науковий рівень володіння матеріалом, педагогічну майстерність у доведенні на доступному для студентів рівні складних фізіолого-біохімічних фотосинтетичних процесів у рослин та важливість їх використання в агротехнологіях.
   Загалом, проведену відкриту лекцію студенти і запрошені викладачі оцінили на «відмінно», відзначивши високу майстерність лектора під час проведення заняття.

 

Секретар кафедри, доцент
Н.Г. Нестерова

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook