Українській селекції цього року бути! Молоді спеціалісти тримають свій фронт

22 квітня 2022 року

Не можна зупинятися! Потрібно рухатися далі вперед, відбудовувати і створювати нове!

   Селекція одна з небагатьох наук, що створює нове і покращує його. Студенти кафедри генетики, селекції і насіннитцва ім. проф. М.О. Зеленського активно працюють у цьому напрямку, особливо наполегливо в ці складні для країни часи.

   Світлана Омельчук, студентка 4-го курсу, повідомляє, що вже цвіте ріпак. А отже настав час гібридизації - творчого дійства, коли з рук талановитого селекціонера з'являються нові шедеври - сорти і гібриди. Вона старанно опановує не лише традиційні, а й сучасні біотехнологічні методи ведення селекції. Ті, хто слідкує за Світланою в соціальних мережах, певно вже помітили, наскільки вона закохана в обрану культуру - ріпак - а це хороша характеристика для майбутнього селекціонера. Свої перші результати досліджень вона вже публікує в матеріалах конференцій.

   Мирослава Петренко, студентка 4-го курсу, проводить оцінки насіннєвих посівів люцерни. За її словами: "В дощ, в сніг, в будь-яку погоду - йдемо на польову пригоду!"

   Шельвашенко Дмитро цього року особливу увагу приділяє насінницьким посівам і в першу чергу їх посівною.

   Олексій Гаркуша та Сергій Степаненко, магістри першого року навчання, вже активно готуються до посіву соняшнику, та вже проводять оцінки та опис номерів пшениці озимої в колекційному розсаднику вихідного матеріалу за цінними ознаками.

   Олівер Аду Боаче, магістр 1-го року навчання, вже декілька років допомагає в селекції цукрової кукурудзи, з метою досягти в цьому напрямку значних успіхів. І йому це вдається. Він приділяє велику увагу лабораторним дослідженням, зокрема вивченням генів цукристості кукурудзи. Деякі результати його досліджень вже можна переглянути в матеріалах конференцій.

Все буде Україна!

Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського
Світлана Омельчук,
студентка 4-го курсу, дипломниця кафедри
генетики, селекції і насінництва
ім. проф. М.О. Зеленського

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook