Навмисні підпали нашими співвітчизниками сухої рослинності!

7 квітня 2022 року
WWF-Україна

 Перед вами — карта пожеж в Україні. І так, ви не помиляєтеся, пожежі у західній частині країни (де не відбувається активних бойових дій) не менш інтенсивні, ніж там, де ворог нас обстрілює. Чому?
Через навмисні підпали нашими співвітчизниками сухої рослинності!
Станом на 31 березня 2022 року в Україні зафіксовано 1698 осередків пожеж за даними SaveEcoBot Saveecobot та NASA FIRMS (Fire Information for Resource Management System). Значна кількість пожеж у західних областях свідчить про активізацію неконтрольованих навмисних підпалів сухої рослинності.
У часи, коли Україна потерпає від пожеж, спричинених авіаударами та бомбам окупантів, наші співгромадяни продовжують свідомо спалювати суху траву та іншу рослинність!

Возможно, это изображение (карта и текст «FIRMS Fire Information for Resource Management System 544° Lon: 25 185° Lat Feedback»)

Навмисні підпали спричиняють пожежі й завдають шкоди довкіллю, здоров’ю людей, підривають обороноздатність країни та віддаляють нас від перемоги над ворогом.
Звертаємося до органів місцевої влади західних та центральних областей України з проханням активного попередження підпалів і покарання порушників.
А свідомих громадян просимо одразу повідомляти у поліцію, якщо ви стали свідком підпалу (102), або пожежній службі, якщо підпал переріс у пожежу (101).


Більше про масштаби шкоди від підпалів та посилення покарання https://wwf.ua/stay-tuned/news/?6319866/fires-dry-vegetation

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook