Проведення державного екзамену затверджено на засіданні Вченої ради механіко-технологічного факультету

4 квітня 2022 року
  Зосередженість на якості навчання та логічному завершенні поточного семестру, під час воєнного стану, наразі, являються фундаментальними мотиваційними рушіями, для студентства та трудового колективу механіко-технологічного факультету. Цілеспрямована дія кожного працівника, завжди підтримує життєві функції будь якої організації і являється прямопропорційною залежністю до стабілізації її розвитку. Зупинити розвиток освітньої діяльності, як культурної цінності нашого народу, не зможе жоден ворог. Тому, мусимо вносити корективи в планові показники і продовжувати працювати. У такому ключі, 31 березня 2022 року, відбулося засідання Вченої ради механіко – технологічного факультету.

   Незважаючи на обмеження поточного періоду, пов’язані з війною, факультет наполегливо працює, виконує намічені завдання, не знижує темпів в освітній та науковій складових.
   Декан факультету Вячеслав Братішко висвітлив підсумки діяльності за місяць та поточні завдання, які стоять перед колективом, наголосив на максимальній зосередженості та відповідальності викладачів кафедр, у підготовці до проведення сесійного контролю знань. Декан акцентував увагу на контролі участі кожного студента в освітньому процесі, безпосередньому зв’язку із здобувачами вищої освіти, підтримці їх дієздатності. Також, потрібно підсилити проведення профорієнтаційної роботи та участь викладачів факультету у міжнародних наукових проектах.

   Професор Ярослав Михайлович, звернув увагу на кількість зруйнованих російськими терористами закладів вищої освіти України. Професор запропонував взяти до уваги випускників вказаних закладів, при прогнозуванні вступної кампанії до магістратури НУБіП України, на спеціальності факультету.

   В розрізі наказу НУБіП України, від 18 березня 2022 р. № 160 «Про завершення другого семестру 2021-2022 навчального року», наказу МОН від 21 березня 2022 року №265 «Про проведення атестації випускників закладів фахової передвищої, вищої освіти» та протоколу засідання навчально-методичної комісії механіко-технологічного факультету, від 30 березня 2022 року № 1, заступник декана з навчальної і виховної роботи, Ігор Сівак, презентував членам вченої ради, результати опитування студентів випускних курсів бакалаврату та керівників кваліфікаційних випускних робіт бакалавра, стосовно форми рубіжної атестації. При опитуванні встановлено факт необхідності зміни форми атестації з прилюдного захисту кваліфікаційної випускної роботи бакалавра на комплексний державний екзамен.

   Заступник декана ознайомив присутніх з розробленими програмами державних екзаменів бакалаврів випускних курсів спеціальностей 208 «Агроінженерія» та 275.03 «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)». Програми налічують комплекти білетів з 10 фахових дисциплін кожної спеціальності. Кожен екзаменаційний білет, містить 10 тестових питань та 2 питання з розгорнутими відповідями. Державні екзамени будуть реалізовані на електронній навчальній платформі університету E-learn, у терміни, визначені графіком навчального семестру.

  Також, заступник декана повідомив членів Вченої ради, про старт проміжної атестації студентів з 1 до 8 квітня 2022 року. Викладачам, у середовищі Viber, надіслані електронні атестаційні відомості, які НПП мають повернути на електронний ресурс деканату, в заповненому варіанті.
   Професор Олег Загурський, підтримав необхідність проведення державного екзамену та запропонував підкоректувати завдання екзаменаційних білетів, обмежившись лише завданнями з відкритими відповідями, що підвищить якість остаточного контролю знань випускників.
   Рішенням Вченої ради механіко-технологічного факультету, змінено форму рубіжної атестації випускників бакалаврату, освітньо-професійних програм «Агроінженерія» та «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» - замість захистів кваліфікаційних робіт бакалавра, для вказаних здобувачів вищої освіти, будуть проведені комплексні державні екзамени.
 
Ігор Сівак, заступник декана механіко-технологічного факультету з навчальної і виховної роботи
 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook