Ректорат: тільки воля, дисципліна і порядок допоможуть перемогти ворога

17 березня 2022 року
     17 березня 2022 року відбулося засідання ректорату. Як зазначив очільник університету Станіслава Ніколаєнко, вже 21 добу український народ героїчно захищає свою землю. Студенти та викладачі університету залучені до лав Збройних Сил України, територіальної оборони, допомагають волонтерською працею. Ректорат, увесь науково-педагогічний колектив продовжує виконувати покладені державою і суспільством завдання з підготовки фахівців – четвертий день плідно триває навчальний процес в дистанційному режимі в умовах воєнного стану.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко підкреслив, що тільки воля, дисципліна і порядок допоможуть перемогти ворога та озвучив спільні завдання для колективу. Найперше – продовжити якісний навчальний процес у дистанційному форматі. Друге, не залишати без уваги кожного студента, науково-педагогічного працівника. У разі необхідності робити оперативні подання для надання допомоги викладачам, співробітникам, студентам. Третє, директорам ННІ та деканам факультетів, завідуючим кафедрами особисто контролювати стан і збереження матеріально-технічної бази. Четверте, наразі від кожного потрібна самовіддача, сумлінне виконання посадових обов’язків, дисципліна. П’яте, потрібно негайно встановити контакти з усіма викладачами та співробітниками, з’ясувати їхнє місцезнаходження та можливість працювати. Також у зв’язку із завершенням опалювального сезону потрібно оптимізувати перебування студентів і співробітників у гуртожитках.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук зупинився на перебігу навчального процесу. Щоденний моніторинг засвідчив, що протягом тижня зривів навчальних занять не було, студенти навчаються згідно з розкладом. Наразі опрацьовується два варіанти завершення семестру у відповідності до рекомендацій міністерства освіти і науки. Перший – у разі припинення воєнних дій – семестр буде подовжений на тиждень, відповідно буде зміщено екзаменаційну сесію. Другий – якщо воєнні дії продовжуватимуться – буде дотримано затверджений графік, але також додамо один тиждень навчання за рахунок скорочення сесії. Отже, директорам ННІ, деканам факультетів потрібно сконцентруватися на забезпеченні якості навчального процесу, до 28 березня внести пропозиції щодо проведення екзаменаційної сесії, відлагодити зв’язок зі студентами та викладачами, надавши максимальну допомогу з організації навчання, науковій бібліотеці віднайти можливості забезпечити всіх навчальною літературою, здійснювати моніторинг якості навчання.

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про проведення щоденної хвилини мовчання у пам’ять за загиблими співвітчизниками внаслідок військової агресії росії проти України. Для студентів, які залишилися в кампусі ще раз наголошувалося, що головним є навчальний процес, а вже потім волонтерська робота тощо. Голова Студентської організації Марина Когут розповіла про ініціативу з плетіння маскувальних сіток та залучення до неї студентства, а також допомогу Збройним Силам України в зборі коштів.
     Начальник ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський доповів про перебіг мобілізаційної роботи.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про заходи щодо підтримки життєдіяльності об’єктів та інфраструктурних мереж. Йому та господарським службам доручено провадити постійний моніторинг стану систем опалення, водопостачання, каналізації, електроенергії тощо.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про тимчасові перебої з інтернетом, які були пов’язані з виходом з ладу мережевого обладнання. Наразі вони усунуті, доступ до мережі відновлений фахівцями інформаційно-обчислювального центру. Також за його пропозицією ректорат прийняв рішення припинити будь-які відносити та співпрацю з російськими та білоруськими закладами вищої освіти та організаціями.

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк закцентував на просуванні наукових журналів до міжнародних наукометричних баз, перебігу наукових досліджень. В навчально-дослідних господарствах відповідно до погодних умов проводяться заходи з організації посівної кампанії. На жаль, це поки що не можливо забезпечити в НДГ «Ворзель», оскільки воно знаходиться на тимчасово окупованій території.

Пресслужба
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook