Лист-звернення

 

З ЧОГО ВСЕ ПОЧАЛОСЯ:

21 лютого президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання "незалежності" "ДНР" та "ЛНР".
22 лютого Рада Федерації РФ остаточно ратифікувала договори про визнання "ЛДНР".
22 лютого Рада Федерації Російської Федерації задовольнила звернення президента РФ Володимира Путіна й дозволила використання армії за кордоном. Це, по суті, був дозвіл Путіну розпочати війну проти України.
ЄС, США, а також інші країни одна за одною заявляють, що не визнаватимуть "незалежність" "ЛДНР" та запроваджують санкції.

 

22 лютого 2022 року,  у зв'язку загрозою повномасштабної агреcії, а точніше війни Росії проти України, завідувач нашої кафедри, професор Мельник Олег Петрович зернувся до своїх, впершу чергу російськомовних колег, з яких відгукнулися далеко не всі.

 

Уважаемые друзья и коллеги!

 

В 2014 году российский царь, не президент, а именно царь путин (не могу написать его фамилию с большой буквы, он этого не заслуживает), который возомнил себя императором мира, отобрал у нас, украинцев, Крым и оккупировал Донбасс. При этом мотивировал высокими идеалами…

Вот уже 9-й год, к сожалению, идет российско-украинская война на Донбассе. В этой войне, за восемь прошедших лет, Украина потеряла боле четырнадцати тысяч жизней своих защитников. При этом российская пропаганда называет эту войну гражданской. Но какая же это гражданская война, если, так называемые, гумконвои везут на Донбасс не гуманитарную помощь населению, а оружие под видом гуманитарной помощи?!

 

В 2022 году этот недоцарь, признавая независимость оккупированные Россией части Донецкой и Луганской областей фактически объявляет войну Украине и не оставляет нам выбора, кроме как защищать нашу Родину!!!

 

Я не политик и не военнослужащий, я человек мирной науки – морфологии. Как мы, так и вы понимаем, что в случае полномасштабной войны потекут реки крови. Я понимаю, что недоцарь путин не будет жалеть украинцев и весь украинский многонациональный народ. Но подумал ли он, что не только в Украине, но и в России чьи-то матери будут плакать!!! Война это не романтика – это смерть, кровь и слезы!

 

Наши деды когда-то вместе, невзирая на национальности, защищали не только свою страну, но и мир от фашизма. Чтобы они нам сказали сейчас, если бы могли подняться из могил??? А в наше время нужно мир защищать от путина!

В истории как Украины, так и России, всегда было много умных людей. Неужели сейчас их нет? Неужели нет силы и разума, которые смогут остановить того, кто в первую очередь Россию ведет к огромным потрясениям???

 

Уважаемые друзья и коллеги НЕ ВЕРЬТЕ путину и его пропаганде. В Украине живут мирные люди! В Украине нет русофобии! Никто, и ни кого не бьет по морде, извините за грубость, за то, что кто-то говорит на русском языке!

 

ДАВАЙТЕ ПРОСТО БЕРЕЧЬ МИР И СПОКОЙСТВИЕ В МИРЕ!

ДАВАЙТЕ ДРУЖИТЬ И РЕШАТЬ НАУЧНЫЕ, ИЛИ ПРОСТО ЧЕЛОВЕЧЕСКИЕ, А НЕ ВОЕННЫЕ ПРОБЛЕМЫ!

 

Цари и недоцари приходят и уходят, а люди остаются! и этим людям хочется жить по-человечески! ЖИТЬ!!! НЕ ВОЕВАТЬ!!

Вспомните красивую советскую песню «ХОТЯТ ЛИ РУССКИЕ ВОЙНЫ?» … Очень не хочется, чтобы ответ был – хотят! Подумайте о сыновьях и дочерях! О ваших и наших. Не нужно им гибнуть из-за амбиций некого недоцаря!

 

ВОЙНА НЕ НУЖНА, НЕ ВАМ И НЕ НАМ!

ДАВАЙТЕ ОСТАНОВИМ ЕЕ ВМЕСТЕ!!!

МИРА НАМ ВСЕМ!

С НАМИ БОГ И УКРАИНА!

 

 

С уважением ко всем и каждому, профессор                                         Мельник Олег Петрович

 

НА ЦЕ ЗВЕРНЕННЯ, ЩО БУЛО ПЕРЕКЛАДЕНЕ НА ІНШІ МОВИ, НАДІЙШЛИ ВІДПОВІДІ ВІД ЗАКОРДОННИХ ДРУЗІВ І КОЛЕГ

 
 
Согласен Олег Петрович.
Война не нужна никому из нас. Ситуация абсурда и страха. Даст Бог всё будет хорошо.
Доктор ветеринарных наук,
профессор Воробьев Анатолий Викторович
Оренбург, Россия

 

Олег, добрый день!

Я думаю, что здесь ничуть не больше верят Путину, чем в Украине. Ну, точнее, не верят несколько по-другому – у нас у обоих есть пропаганда, и она разная. Все, кого я знаю, в шоке. Что с этим делать непонятно. Видимо, все же лучше ждать, чем браться за оружие... Есть все-таки надежда, что шах быстрее, чем ишак... Может быть, я, конечно, чего-то не знаю. У меня у самого родственники в Донбассе... ужас.

Искренне Ваш, Андрей Лисовский

Москва, Россия

 

Дорогой Олег

Все правильно! я с вами!!!

др. Алла Хейман

Тель Авив, Израиль

 

З ЦЬОГО ДНЯ ВДПОВІДІ ПОЧАЛИ НАДХОДИТИ АКТИВНО

Шановний друже, професоре Олег МЕЛЬНИК!

Українські колеги!
Ми весь час з увагою та занепокоєнням стежимо за ситуацією на сході України. Ми слідкуємо за діями демократичного світу, який робить кроки для збереження МИРУ в Україні. На жаль, агресивна Росія зі своїм президентом і парламентом послідовно прагне обмежити свободу України, позбавити оборонних сил українців, позбавити їх волі та власної батьківщини. Це жахлива ситуація. Ми шоковані, коли бачимо, куди штовхає СВІТ агресивна імперська Росія.
МИ УСІМ СЕРЦЕМ З НАШИМИ УКРАЇНСЬКИМИ ДРУЗЯМИ З ВЕТЕРИНАРНОГО СВІТУ І З УСІМА ПРОСТИМИ ГРОМАДЯНЯМИ МИРНОЇ КРАЇНИ УКРАЇНИ.
Гай живе УКРАЇНА,
Слава українська Героям,
Слава мирним людям в Україні!
Професори Павел Сиса та Єнджей Яскоський
Турунь, Польща
 
Шановний Олег,
Любий друже,
Ви навіть не знаєте, як сильно ми переживаємо трагедію, в якій опинилася Україна через маленького, складного і психічно хворого «вождя». Ми також усвідомлюємо, що в свідомості цієї людини є спроба відбудувати стару «імперію зла», якою був колишній СРСР. Тобто сьогодні Україна окупована, завтра Польща, країни Балтії та інші країни Центральної Європи. Тому зараз так важлива солідарність з Україною, яка проявляється не лише на словах, а й у конкретній матеріальній, військовій та гуманітарній допомозі. Станом на сьогодні у вас є моя пропозиція про допомогу, але якщо, і вам чи вашим близьким знадобиться конкретна допомога, пишіть сміливо і по можливості я надам вам всеосяжну допомогу.
Ми щиро з тобою та всіма друзями з України.
ХАЙ БОГ БЕРЕЖЕ УКРАЇНУ.
професор Роман Колач
Вроцлав, Польща
 
Шановний пане професоре!
 Я прочитав цього листа з розчуленням і емоціями. Лист, який є своєрідним маніфестом миру, листом, який також є голосом жалю, спротиву, але й надії громадянина України, людини миру, відкритого вченого, усвідомлюючого смертельну загрозу війни, відданий розвитку та добробуту своєї країни. Обидва народи – український і польський, мають історичний досвід, можна сказати, спільне минуле та історію. І добру, і погану. Люди не обирали часи, в якому їм довелося жити і скласти іспит з людяності. Ми також маємо спільний досвід окупації, в тому числі радянської. Польща має 123 роки історії поділів і понад 500 років «традиції» війни з Москвою. Це багато, щоб у такі моменти не думати про трагедію війни, про її безповоротну кількість загиблих. Кожен із нас: я як поляк, професор як українець, у нас своя історія, переживання, пам’ять предків, досвід бабусь, дідусів та батьків. Напевно, кожен з нас говорить про одну і ту ж істину, дивлячись на неї, наче на монету, що має дві сторони. Але ми можемо розглядати і вивчати обидві сторони, судити разом. Після років важкого комунізму обидві нації здобули справжню незалежність. Польщі пощастило, що її швидше прийняв Захід. Україну смикнули за комір і потягнули назад. Але вона гордо і послідовно йде у вільний світ. Проте комусь це заважає. Чийсь хворий розум не може змиритися з тим, що час минає і що людина не повертається до однієї і тієї ж річки двічі. З’являються нові покоління і нові люди, які, пам’ятаючи про свою історію, потискають один одному руки і шукають спільні цінності. Так є з українцями та поляками. Ми, професоре, ваш син, я, др. Зігмунт Домагала, проф. Богдан Гворсь і багато-багато інших людей є чудовим прикладом того, як чудово працювати і насолоджуватися дружбою, наскільки ви можете цінувати і підтримувати один одного, як ви можете добре свідчити про себе. Ці значення міцніші ніж сталь. Я б хотів, щоб так і залишилося. Тому перед лицем підлості, яку ви відчуваєте, як і в старі сталінські часи, ми підтримуємо вас. Ніхто не вірить у те, що роблять росіяни, з їх дещо страшним, але водночас гротескним лідером з історією таємного агента. На жаль, навчання для московського агента спричинило постійний хаос у його розумі. Йому завжди хочеться когось перехитрити, завжди хитро вигравати і хоче залишитися безкарним перед власними численними комплексами. Це маленька людина з низькими інстинктами. Він родом із низин, ніколи раніше нічого не мав на увазі, але вже 20 років грає на першій скрипці і має відчуття сили. Це синдром Гітлера, Сталіна, Кім Ірсена, Мао Цзе Дуна та інших злочинців. Історія знає такі випадки. Ми повинні це пережити. Я вірю, що ви залишитеся вільними, що Україна зможе здійснити свої прагнення. Ми, поляки, чутливі до цього.
Бажаємо миру та спокою.
Ми бачимо, де правда.
Польща підтримує Україну.
Др. Павел Дембровський
Вроцлав, Польща
 
Любий друже,
 З тривогою читаю репортажі з України і дивлюся кіноматеріали з вашої країни. Я не вірю в російську пропаганду, а особливо в те, що стоїть на верхівці її влади. У багатьох із нас є відчуття загрози, можливо, не таке, як у вас, але ми знаємо одну і ту ж силу. Кілька років тому я кілька разів був у Росії і зустрічався з росіянами з нагоди реалізації проектів. Культурна близькість і знання мови дозволили нам швидше налагодити контакти, ніж, наприклад, з Італією чи французами. Особисто це дуже доброзичливі люди, з якими можна знайти спільні теми. Я пам’ятаю вашу історію з вашої поїздки в Росію і про полювання в гирлі Волги. У всьому цьому важливо, який у вас президент. Після виборів було багато різних думок, і я, як і ви, не політик і не авторитет у цьому питанні, а про те, що я пишу, ви можете судити по-різному. Я б хотів, щоб мій президент (якби була така ситуація, як в Україні) поводився як Володимир Олександрович Зеленський.
Ми разом з вами, США, Німеччина, Європейський Союз та Польща.
Я з тобою і думаю про тебе.
 Cлава Україні
Професор Йозеф Совінський
Вроцлав, Польща
 
Шановний професоре,
Ми всі сподівалися, що подальшої ескалації подій, які мали місце раніше, не буде. Дуже багато людей зі світу, людей мудрості та доброго серця, зараз намагаються дипломатичними каналами запобігти фанатичним діям Путіна. Будь ласка, вірте, що для вас є місце в наших серцях і домівках. Вільна Україна, однак, є найважливішим місцем для всього українського народу.
професор Аліна Вэлічко
Вроцлав, Польща
 
Шановний Олег
Ми з тобою. Захищай те, що ваше!  Висловлюю підтримки від усіх у Любліні !!!
З повагою
професор Марчін Арцішевський
Люблін, Польща
 
Дорогой Олег,
Я проснулся ранним утром и услышал ужасную новость. Россия начала войну против Украины! Мне очень жаль. В Финляндии не верят в пропаганду, о которой говорит путин. Мы не верим российской медиа. В России нет демократии. Ты правильно написал, что украинский народ не хочет войны. И я думаю, что большая часть русских не хочет войны с Украиной. Я очень сожалею о сложившейся ситуации и от всего сердца желаю тебе, твой семье, коллегам и всему украинскому народу благословения.
С уважением,
Профессор Юха Кантанен
Луке, Финляндия
 
Шановний Олег
Ми розуміємо та підтримуємо ваше звернення. Уже кілька тижнів ми чуємо тривожні новини з України, і протягом кількох днів ми уважно слідкуємо за динамічно змінюваними наративами в ЗМІ. На Україну жорстоко напав підступний загарбник. Ми не можемо мовчати, коли ґвалтують наших сусідів. Ти в наших думках і молитвах. Ми хочемо висловити нашу підтримку, зв’язок і солідарність з українським народом. Нижче ми подаємо вірш німецького антинацистського активіста Мартіна Німеллера (1892–1984 рр.)
Спочатку прийшли за комуністами,
Але я мовчав бо я не був комуністом.
Потім прийшли за соціал-демократами
І я не відповів бо я не був соціал-демократом.
Потім прийшли за профспілками,
І я знову не протестував, бо я не був у профспілці.
Потім настала черга євреїв,
І я знову не протестував,
Бо я не був євреєм.
Нарешті вони прийшли за мною
І нікого не залишилося хто б за мене молився. 
Професори Магдалена Гризінська та Анжей Якубчак
Люблін, Польща
 
Шановний Олег,
Нам дуже шкода. Ми з чоловіком стежимо за всіма новинами про вас. Ми вас поважаємо і не віримо в дурні слова Путіна та у неправдиві новини.
 З повагою
професор Моніка Сінкевич
Лодзь, Польща
 
Шановний Олег,
я вірю, що всі люди доброї волі з Україною. Ніхто нормальний не хоче війни. Нехай все погане минеться.
З повагою
др. Станіслав Дзимир
Вроцлав, Польща
 
Шановний Олег,
Ваш заклик до миру і застереження від непередбачуваних наслідків імперіалістичних рішень лідера Російської держави є зворушливим. Історія дає нам численні приклади великих, кривавих конфліктів, розпалюваних сатрапами, для яких людське життя — навіть життя власних громадян — перестає мати значення. Мрії про велич, поширення ідеології обраного народу, чий патріотизм нібито кращий, ніж у інших народів, призводять до трагедій кількох поколінь і необхідності перебудови цілих громад. Польща ледве стоїть на ногах після наслідків Другої світової війни та за чотири десятиліття комунізму, ми ледве наздоганяємо найменш розвинених у найбагатшому клубі. Ми нарешті починаємо жити краще... І знову настає катастрофа (хоча її витоки були помітні задовго до цього). На наших кордонах точиться війна, спрямована проти сусідньої України. Імперські амбіції ставлять за мету зовнішню політику, підпорядковуючи її внутрішнім (іноді навпаки і це теж зло) і всім державним ресурсам. І нічого в тому, що це в кінцевому підсумку призводить до падіння ватажка і поразки його власного народу. Все є результатом відсунення на другий план цінностей, які існують лише теоретично для автократів, тому що їх не поважають, а ставляться до них лише інструментально. Часто вони взагалі не розуміються. Ми повинні молитися не тільки за мир, але й за те, щоб нації вибирали мудрі еліти, які запобігатимуть таким трагедіям, як та, що відбувається сьогодні.
Нехай Польща та Україна живуть вільною!
Слава всім, хто боровся і бореться зі злом за спільне – добре зрозуміле – добро.
З повагою
Емілія Ясюк
Варшава, Польща
 
Шановний Олег,
бережіть себе, сподіваюся, у вас це вийде. Москалі не повинні пройти.
З найкращими побажаннями
др. Мачек Янечек
Вроцлав, Польща
 
Пане професоре
У мене просто немає слів! Це неймовірна трагедія, я думаю про вас і Україную
З повагою
Ян Фрішонс
Брно, Чехія 
 
Шановний Олег
Я сумний і спустошений. Я дивився новини на CNN вчора. Нехай Бог благословить вас усіх. Ми молимося за вас усіх миролюбних людей!.
З пщвагою
Др. Джозеф Атавална
Кумасі, Гана
 
Шановний професоре Мельник
Сподіваюся, що ви, ваша родина та весь український народ знайдете мужність і відвагу протистояти військовій агресії Росії проти вашої суверенної країни. Невже у 2022 році, після дуже важкого періоду від пандемії коронавірусу, світ вступить у велику війну завдяки лише амбіціям одного божевільного, такого як путін? Я, моя родина і вся моя країна солідарні з українським народом. Ми молимося за вас. Сподіваємося, що ця катастрофа негайно припиниться і більше не загине цивільне населення чи українське військо. Сподіваюся, що Бог просвітить розум усім лідерам Європи, щоб путіна зупинити. Якщо не сьогодні ввечері, можливо, завтра ця пожежа буде біля всіх європейських країн. Будь ласка, професоре Мельник, прийміть мою солідарність з усіма вами!
Прийміть мої щирі вітання.
  З повагою
др. Сокол Дуро
Тірана, Албанія
 
Шановний професоре, дорогий друже
я прочитав ваш зворушливий лист і поділився ним зі своїми друзями, щоб всі все зрозуміли
Я згоден з вами!
З повагою
др. Озан Гюнтнмір
Стамбул, Тупція
 
Шановний професоре Мельник!
Україна – наш рідний дім, тому те, що відбувається, викликає у нас занепокоєння. У цю сучасну епоху невелика пожежа, яка спалахнула в одному куточку світу, швидко перетворилася б у неконтрольовану пожежу по всьому світу. Протягом останнього десятиліття цей світ занадто сильно постраждав від стихійних лих, а потім від загрози COVID-19, тому є серйозною безвідповідальністю, що він знову піддав його війні. Отже, ми благаємо, щоб усі люди, причетні до цієї нещасної події, дозволили миру запанувати заради людства. Наші молитви з кожною людиною в Україні. Хай Бог Всемогутній береже УКРАЇНУ!
З кровоточивим серцем і заплаканими очима.
др.Джозеф Адонго АУНІ
Акра, Гана
 
Добрый день, Олег Петрович!
Правда у всех своя, сейчас и не поймёшь у кого правда. Я всегда был сторонником здравого смысла, к сожалению я наблюдаю полное безумие!!! Я в страшном сне не мог себе представить, что будет война сУкраиной, но что случилось, то случилось. Опять же, если быть объективным, согласитесь, что даже если бы не было Путина, неужели бы Россия, в любом её лице я имею ввиду правителя страны, потерпела бы базы НАТО в Крыму? Первую пощёчину Россия получила и ответила...Потом начался Донбасс, который не захотел с вашими украинскими приколами жить, я знаю это не по наслышке, поскольку у меня в так называемой ЛНР живёт мой сводный брат, и он и его семья, на своей шкуре ощутили евроукраину, когда они под обстрелом ВСУ слили помидоры, смешно, если бы не было так печально, потом пересадками с банками в подвал. Да хер с ним СССР, я сам всегда был антисоветчиком, но я не могу понять Вашу страну когда она так мерзко относится к своим же гражданам в ДНР и ЛНР- это же ваши территоррии, получается они же только России оказались нужны, ну это же факт! А факты это упрямая вещь, Олег Петрович!!! А сейчас российские войска бомбят только военные объекты, по-человечески надо было относится к своим же гражданам, Вы бы Мураева Евгения побольше слухали, он вообще грамотно накидывает, а он ваш-украинец, а вы его агентом Кремля объявили, если человек нормально оценивает ситуацию- значит он агент Кремля, я надеюсь, Олег Петрович, что вашим другом не являются такие придурки как Берёза,  Белецкий, Смешко (як идно є і така думка)
Професор Силкин Иан Иванович
Иркутск, Россия
 
Дорогой Олег!
Только собирался позвонить Вам и увидел на ел-почте ваше обращение. Господи, кто мог себе представить что русские будут бомбить Украину - Одесу, Киев ит.д. Просто непостежимый бред и ужас.Очень, очень надеюсь, что это непсотежимая война прекратится очень очень скоро и вы в безопасности и сможете пережить эту войну без потерь.
Искренне,
профессор Григорий Лившиц
Тель ,Ави, Израиль
 
Здравствуй Олег!
тебе особенное приветствие с моими наилучшими пожеланиями, чтобы ты был здоров вместе с твоей семьей. новости, которые доходят до нас о ситуации в Украине, настолько ранят меня, что я не могу это описать. Я только надеюсь, что все решится наилучшим образом и что, как мы говорили, когда были студентами сельскохозяйственной академии, «пусть всегда будет солнце, пусть всегда будет мир».
обнимаю тебя мой друг!
С уважением
др. Эгберто Руэда Гарридо
Букараманга, Колумбии
 
Шановний Олег,
Напад і агресія путінської Росії на вільну Україну – це напад на Європу! Я хотів би низько вклонитися Олег тобою, а також усім українцям , на яких жорстоко напав московський режим. І хоча для такого варварства бракує слів, я хочу висловити свою солідарність і підтримку. Для мене напад на вільну Україну – це напад на Європу. Воєнний стан не має меж, коли його розпочато, він буде сидіти в наших головах, поки ми не зробимо все, щоб його припинити. Олеже, якщо я можу допомогти тобі в цей нелегкий час, напиши мені, будь ласка. Додаю звернення Люблінських університетів, в тому числі іректора мого університету, які були розміщені на сайті up.lublin.pl.
Сердечно вітаю вас і всіх моїх друзів, я з вами всім серцем і щодня молюся за вас.
З повагою
професор Томаш Мечан
Люблін, Польща 
 

ЗАЯВА КЕРВНИКіВ СПІЛКИ ЛЮБЛІНСЬКИХ УНІВЕРСИТЕТІВ ЩОДО НАПАДУ РОСІЇ НА УКРАЇНУ

Пані та панове,
Внаслідок військового нападу Російської Федерації на Україну та оголошеного воєнного стану, академічна спільнота Любліна, пов’язана із Союзом Люблінських університетів, рішуче засуджує цей безпрецедентний акт агресії. Ми висловлюємо свою повну солідарність з усім українським народом, наголошуємо на необхідності збереження повного суверенітету України та заявляємо про нашу допомогу в ці важкі часи. Звертаємося також до громадян України, які пов’язали свою долю з Любліном та нашими університетами. Ти серед друзів. Ми докладемо всіх зусиль, щоб підтримати вас у ці важкі для всіх нас хвилини.
prof. dr hab. inż. Zbigniew Pater
Rektor Politechniki Lubelskiej
 
prof. dr hab. Radosław Dobrowolski
Rektor Uniwersytetu Marii Curie – Skłodowskiej w Lublinie
 
prof. dr hab. n. med. Wojciech Załuska
Rektor Uniwersytetu Medycznego w Lublinie
 
prof. dr hab. Krzysztof Kowalczyk
Rektor Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie

Добрый вечер Олег
. Желаю скорейшего наступления мира на вашей земле. Искренне сочувствую горю вашего народа. Переживаю и надеюсь на лучшее. Мужайтесь.
С уважением
Лях Александр Леонтиевич
Витебск, Белорусь
 
Дорогой Олег!
Я сожалею, что нас ставят по разную сторону. Очень жаль. Я не хочу оправдываться, но почему ты ничего не сказал о поведении Вашего царька? Они ведь могли договориться, но ни одного раза даже не было предпосылок для встреч. Поэтому давай общаться как и ранее. Я был в Киеве, общался со многими, ел украинское сало, видел Ваше радушие и надеюсь, что все вернется.
Обнимаю,
профессор Байматов Валерий Николаевич
Москва, Россия
 
Уважаеый господин Олег здравстувуйте
Беспокоюсь за ситуацию в вашей стране. Надеюсь все в безопасности и надеюсь, что скоро все будет в порядке. Передайте привет и уважение всем нашим старым друзьям и ученым.Не знаю что сказать.  Мне грустно и печально за страшные ситуации в вашей стране. Мы простой народ, для нас самое главное выживать. Как можно больше обеспечьте себя питанием лекарствами и водой.
Будем молиться
С важением
Му Жанг
Шеньян, Китай
 
Любий друже,
Війна, конфлікти, відсутність комунікацій не були і ніколи ы не будуть двигуном прогресу суспільства, науки, людства загалом. І наша мета, особливо як викладачів і науковців, — навчити нові покоління цінностям гуманізму, етики, важливості навчання та досліджень. Людство повинно було вчитися на проблемах і помилках минулого, щоб зрозуміти, що найкращим і найефективнішим рішенням є спілкування. Як було сказано, війна – це невдача людства. Я впевнений, що зрештою світ запам’ятає ці цінності, і ми повернемося до наших книг,наших досліджень та нашого миру. Бережіть себе!
З повагою
професор Габріель Предой
Бухарест, Румунія

Дорогі друзі,
Хочемо запевнити, що ми з вами в цей нелегкий час для українського народу і що ви весь час у наших серцях. Ми приєднуємося до дій польського суспільства, щоб допомогти та підтримати вас. Ми очікуємо швидкого і переможного завершення війни для України. Ми у вашому розпорядженні. Якщо щось потрібно - пишіть, телефонуйте. Ми переконані, що БОГ не дозволить страждати невинним людям.
СЛАВА УКРАЇНІ ТА ЇЇ ГЕРОЯМ.
З найкращими побажаннями
родина професора Кшиштофа Кубяка
Божена і Кшиштоф Домініка і Шимон
Вроцлав, Польща
 
Любий друже,
я думаю про тебе кожну мить, і я думаю, що з тобою все добре.  Нехай Бог допоможе вам подолати цей трагічний момент у вашому житті.  Я з вами, і якщо я можу чимось допомогти, будь ласка, дайте мені знати.  Хай Господь буде з вами!
З повагою професор Аурел Даміан
Бухарест, Румунія

Любий друже,
Ми з вами, ми дуже переживаємо за вас, нам дуже сумно і шкода. Але ми віримо, що ви можете це зробити!!! Ви хоробрий і героїчний народ. Допомагаємо вам чим можемо. Чи можемо ми зараз щось зробити для вас? Продовжуйте йти сміливо. Ви переможете!!!
Хай живе УКРАЇНА, ВІЛЬНА УКРАЇНА!!!
З повагою
професор Ян Тардонь
Вроцлав, Польща
 
Олег,
мене переповнює захоплення вами. Ви хоробрий і гордий народ. Слава Україні!!!
Завтра відправляю медичні засоби, хірургічні та перев'язувальні матеріали для ваших солдат. Мої сини вже відправили подарунки бійцям і мирним жителям України щоб ви могли перемогти росіян. Ви переможете, правда на вашому боці.
З повагою
професор Валдемар Сінкевич
Ольштин, Польща
 
Шановні друзі!
Мені шкода, і мені боляче чути, ... дивитися ... неймовірно ... важко знайти слова, тому що кожного слова буде занадто мало!
З повагою
професор Маріуш
Ковалевський Цюріх, Швейцарія
 
мы, граждане Мадагаскара и выпускники сельскохозяйственной академии Украины, на стороне украинцев, поддерживаем их в борьбе, чтобы они побеждали и добивались победы, оказываем нашу поддержку всем украинцам. смелости и никогда не сдаваться. Мы все с вами украинцы.
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook