Активна участь кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту в Міжнародній зимовій школі «Соціальні виміри європейських студій»

1 лютого 2022 року
     Вже традиційно новий 2022 рік викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту розпочали з участі у цікавих наукових подіях. Так, з 17 по 28 січня 2022 року, в рамках імплементації проекту Кафедра Жана Монне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій» (SCAES) проходила Міжнародна зимова школа «Соціальні виміри європейських студій», співорганізаторами якої є і кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту.

 

     Цьогоріч зимова школа об’єднала понад 290 учасників із різних вищих начальних закладів. Від кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту учасниками міжнародної зимової школи стали: координатор проекту від НУБіП України, доктор економічних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Дєліні М.М., член-кореспондент НАН України, доктор економічних наук, професор Шинкарук Л.В., кандидати економічних наук, доценти Власенко Т.О., Суханова А.В., Свердан М.М., Биховченко В.П., Артюх Т.О., Перчук О.В., Орехівський В.Г., кандидати наук з державного управління Дергач А.В. та Алексеєва К.А.

 

    Програма школи передбачала вивчення наступних курсів, що розкривають соціальні виміри європейських політик:

- Семінар «Європейська соціальна політика», тьютором якого була доктор економічних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту НУБіП України Марина Дєліні. В ході семінару виникло жваве обговорення всіма учасниками питань соціальної стратифікації суспільства в ЄС, міграційних процесів та основних чинників впливу на них. Окрему увагу було приділено соціальній відповідальності бізнесу на європейських підприємствах та вивченню їх досвіду.

 

- Інтенсив «Європейська політика соціальної згуртованості», дистанційні курси «Європейська політика соціальних інновацій» та «Соціальні виміри європейських політик», тьютор - доктор філософських наук, професор кафедри менеджменту та інноваційних технологій соціокультурної діяльності НПУ імені М.П. Драгоманова, професор кафедри Жана Моне SCAES, академічний координатор проекту Жана Моне EVDISD Марья Нестерова. Інтенсив включав питання, що стосуються Європейської соціальної політики, Європейської політики згуртованості, Європейської молодіжної політики. Учасники відмітили, що курс значно покращив їх знання про розвиток громад (спільнот), соціальні інновації. Також інтенсивний курс відображає принципи змішаного навчання, електронного навчання та ІКТ-технологій в освіті.

 

- Дистанційні курси «Європейська соціальна модель» та «Інклюзивна політика ЄС в освіті», тьютор – європейський експерт проекту, професор Університету Генуї Діана Спулбер. Метою даних курсів є розвиток системи компетенцій, пов’язаних з феноменом європейської соціальної моделі як інтегративною сферою соціальної інновації, в якій на перетині формуються соціальні принципи та цінності, установки та індикатори економічного прогресу, індивідуальне ставлення та переконання.

 

  

 

По закінченню Міжнародної зимової школи «Соціальні виміри європейських студій» всі учасники пройшли фінальні тестування з прослуханих курсів та отримали сертифікати.

   

Анна Дергач,
ст. викладач кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook