Година спілкування «Моя Україна – соборна і вільна»

19 січня 2022 року

День Соборності – свято України, що відзначається щороку 22 січня, в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, яке відбулося в 1919 році. Саме тоді на площі перед Київською Софією сталася подія, омріяна поколіннями українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Цій знаменній події і була присвячена година спілкування «Моя Україна – соборна і вільна», яку провели класні керівники Олександра Дулова та Наталя Даль для студентів ІІ курсу груп 206-К і 207-К.

Виховна година була покликана поглибити знання молоді про історію виникнення свята Соборності України та свободи, виховувати патріотичні почуття, повагу до державних свят, формувати інтерес до вивчення історії України. У ході заходу педагоги акцентували увагу студентів на історичних фактах, що передували Акту злуки, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918 - початку 1919 років охопив майже всю Україну.

Сьогодні День Соборності України символізує єдність України та багатьох поколінь українців, які виборювали соборність і незалежність нашої держави.

Соборність України в сучасному розумінні пролягає від територіальної цілісності до громадянської консолідації. Україна обрала свій шлях - шлях єдності, непохитного національного консенсусу і безумовного та безперервного суспільного діалогу.

Олександра Дулова, Наталя Даль,

класні керівники


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook