Освіта – це наймогутніша зброя

26 грудня 2021 року

    «Освіта – це наймогутніша зброя, за допомогою якої можна змінити світи» – з таким глибоким переконанням у словах Нельсона Мандели розпочалася у студентів магістерських програм гуманітарно-педагогічного факультету підсумкова атестація з першої половини двосеместрового курсу «Керівник закладу освіти», викладачем якої є професор кафедри педагогіки, ректор університету Станіслав Ніколаєнко.

   

   

   Успішному проведенню підсумкової атестації не стали на заваді сучасні карантинні обмеження, яка проходила в онлайн режимі з дотриманням усіх необхідних вимог. Використання сучасних менеджерів, засобів відеозв’язку та можливостей електронного навчального курсу дозволило організовувати живе та продуктивне спілкування зі студентською молоддю. Головною дидактичною особливістю заходу стало застосування методики контролю навчальних досягнень з опорою на принцип усебічності та диференційованості в діагностиці знань, умінь і навичок студентів на основі використання завдань репродуктивного, реконструктивного та евристичного характерів.

   

   

   Перша половина курсу «Керівник закладу освіти» була присвячена вивченню таким питанням: світовим та національним тенденціям управління розвитком освіти; правовим засадам реалізації управлінських функцій керівником закладу освіти; впливу процесів європейської та світової інтеграції на законодавче забезпечення розвитку вищої освіти України; законодавчому та нормативно-правовому забезпеченню діяльності закладів вищої освіти України; перспективам розвитку та законодавчого забезпечення професійно-технічної та фахової передвищої освіти; законодавчому забезпеченню управлінської діяльності керівника закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти; правовому забезпеченню фінансово-господарської діяльності та організації охорони праці в закладах освіти; зарубіжному досвіду функціонування та законодавчого забезпечення діяльності закладів освіти.
 

   

   

   У процесі підсумкової атестації студенти надавали відповіді, вміло поєднуючи теорію з практикою, наводили обґрунтовані відповіді та переконливі приклади, пропонували власні творчі та професійно обґрунтовані ідеї. Проведена атестація не завершує вивчення усього курсу «Керівника закладу освіти». Наступного семестру магістранти перейдуть до вивчення: організаційно-педагогічних основ управління та самоменеджменту в діяльності керівника закладу освіти, прийняття управлінських рішень у закладі освіти, дотримання професійних вимог до керівника закладу освіти та етики закладі освіти.

Ігор Буцик,
доцент кафедри педагогіки
гуманітарно-педагогічного факультету

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook