Традиційне завершення року: про результати діяльності факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК у 2021 році та завдання на 2022 рік

24 грудня 2021 року

         У четвер, 23 грудня 2021 року, відбулася конференція трудового колективу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. 

   У ході розгляду першого питання декан факультету, професор Лариса Баль-Прилипко доповіла присутнім про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу факультету, зокрема отриманих результатах в сфері навчальної, методичної, наукової, міжнародної діяльності та вступної кампанії 2021 року, розвиток матеріально-технічної бази та завдання на 2022 рік. 

     Навчальна робота факультету зосереджена на підвищенні рівня якості навчання, розширення можливостей доступу до освітянських послуг та передбачає розвиток навчально-методичної та видавничої діяльності, використання  інформаційних та інтерактивних технологій.

    Наукова робота зосереджена на підготовці кадрів, зокрема протягом даного року на факультеті отримали дипломи 2 доктори філософії (Ніколаєнко М.С., Розбицька Т.В.)  і 2 кандидати наук (Гармаш О.М., Ісраелян В.М.).

      Як зазначила декан у своїй доповіді 2021 рік виявився не простим, адже якісне навчання в дистанційній та змішано-дистанційній формах потребувало великих зусиль, але колектив факультету був готовий до цього завдяки розробленим та атестованим навчальним курсам. Науковцями факультету видано 11 монографій, 1 навчальний посібник, 2 підручники, 58 статей, в тому числі 37 в міжнародних базах Scopus та Web of Science.

     Студенти факультету протягом року залучалися до різних форм науково-дослідної роботи, а саме: робота в студентських наукових гуртках, участь у Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт, участь в конференціях, семінарах різного рівня, підготовка наукових доповідей і публікацій тощо.

     Приємно відзначити, що студентка 2 року магістратури Таїсія Волхова приймала участь і перемогла (ІІ місце) у Міжнародному конкурсі тудентських наукових робіт «Black Sea Science», спеціальність 181 “ Харчові технології”; магістр за освітньою  програмою “Якість, стандартизація та сертифікація”  Михайла Толочко, прийняв участь і зайняв 2 місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у Луцькому національному технічному університеті.

     У 2021 р. вперше акредитовано три освітніх програми – дві програми підготовки магістрів "Нутриціологія" за денною та заочною формами навчання та одна освітньо-наукова програма "Харчові технології" підготовки доктора філософії.

      На думку декана, вжиті попередньо заходи та створення принципово нового освітнього середовища значно інтенсифікували процес популяризації спеціальностей, та удосконалили якість навчального процесу. Для подальшого удосконалення зазначених сфер діяльності на факультеті планується найближчим часом збільшення контингенту студентів, шляхом підготовки нового покоління фахівців ОС «Бакалавр» за спеціальністю 229 "Громадське здоров'я"; створення на факультеті кафедри громадського здоров'я для підготовки  фахівців із спеціальності 229 "Громадське здоров'я", залучення до цього фахівців (кандидатів та докторів медичних наук); також було представлено проект територіального розміщення факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК (корпус 12 Ж).

      У обговоренні звіту взяли участь  проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко, який звернув увагу присутніх на ряді тенденцій, які стоять перед кожним сучасним закладом освіти, необхідність рухатися вперед, враховуючи виклики сучасного суспільства, постійно займатися самоосвітою, вдосконалювати професійну майстерність в аспекті підвищення кваліфікації на виробництві та володіння іноземними мовами на належному рівні. Все вищезазначене є важливим показником конкурентоспроможності фахівців у сфері сільського господарства, харчових технологій та управління якістю. Колектив має підтримувати та прагнути до виконання високої цілі із забезпечення здорового харчування людини. 

      Завідувач кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Ольга Прядко, заступник завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК доцент Михайло Муштрук, доцент кафедри технології м’ясних рибних та морепродуктів Олександр Савченко, які відмітили позитивні зміни на факультеті, що відбулися за минулий рік і надали свої пропозиції по розвитку факультету на 2022 рік; одностайно висловили побажання подальшого втілення запланованого на факультеті, а звіт щодо діяльності факультету у 2021 році затвердити.

   Наприкінці урочистого засідання декан факультету Лариса Баль-Прилипко подякувала всім за плідну роботу, привітала з прийдешніми святами та побажала міцного здоров’я, натхнення, успіхів, цікавих проєктів, професійних перемог та невичерпного оптимізму! 

Оксана Пилипчук, 
асистент, вчений секретар факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook