Планування науково-практичних заходів на 2022 р. та звітування за темами НДР у ННІ неперервної освіти і туризму за 2021 р.

17 грудня 2021 року

 

 
13 грудня 2021 р. відбулось чергове засідання Наукової ради ННІ неперервної освіти і туризму, за головування д.е.н., проф. Бардаша С.В. На порядку денному розглядались питання про організацію науково-практичних заходів Інституту у 2022 році та заслуховування звітів за темами НДР кафедр ННІ, що виконувалися у 2021 році.
Відповідно до порядку денного засідання Наукової ради Інституту голова ради, д.е.н., проф. Бардаш С.В. зазначив, що на 2022 р. кафедрами Інституту запланована низка заходів, зокрема: І щорічна міжнародна науково-практична конференція «Гостинність і туризм майбутнього: наукові та практичні горизонти», міжнародний круглий стіл «Інноваційний розвиток дорадчої діяльності», міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання суспільного розвитку територій у сучасних умовах», всеукраїнський круглий стіл «Від теорії до практики в управління та врядуванні». Відповідальні за проведення зазначених міжнародних та всеукраїнських науково-практичних заходів (д.т.н., проф. Бандура В.М.; д.е.н., проф. Витвицька О.Д.; д.е.н., проф. Кальна-Дубінюк Т.П.; д.н. з держ. управ., доц. Приліпко С.М.; д.н. з держ. управ., доц. Грищенко І.М.) поінформували присутніх про стан підготовки, терміни проведення та заплановані дії щодо успішного проведення означених заходів.
Також д.е.н., проф. Левицька І.В. виступила з ініціативою провести у квітні 2022 р. науково-практичний круглий стіл за участю стейкхолдерів відповідно до професійного спрямування кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Слушні рекомендації було виголошено к.е.н., ст.н.с. Самсоновою В.В. відносно критеріїв міжнародних науково-практичних заходів. На завершення розгляду першого питання директор ННІ неперервної освіти і тризму, д.е.н., ст. с.н.с., Ковальова О.В. звернула увагу на необхідність перенесення термінів міжнародних наукових заходів, а також зазначила про необхідність формування проектів наказів про їх проведення (до 10 лютого 2022 р.), визначення бюджетів конференцій, проведення розсилки інформаційних листів з обов’язковим включенням представників Ради роботодавців ННІ неперервної освіти і туризму, закладів передвищої фахової освіти та ЗВО аграрного спрямування.
З урахуванням виголошених доповідей, їх подальшого обговорення було прийнято рішення про позитиву оцінку організації науково-практичних заходів ННІ НОіТ у 2022 році, а також врахуванні усіх рекомендацій, виголошених під час обговорення даного питання.
Про результати виконання ініціативної НДР на тему «Теоретичні засади і механізми реалізації інноваційних процесів в публічному управлінні» прозвітував її керівник, - д.н. з держ. управл., доц. Олійник В.В., який ознайомив присутніх з основними результатами дослідження. Зокрема, обґрунтував актуальність обраної теми, теоретичну та практичну значимість роботи, виклав основні теоретичні положення та представив результати практичних досліджень. Після звіту доповідачу було поставлено ряд питань, на які були надані ґрунтовні відповіді. З позитивною оцінкою роботи виступили: д.н.д.у., доц. Приліпко С.М., д.е.н., с.н.с. Ковальова О.В., д.н.д.у., доц. Грищенко І.М., д.е.н., проф. Бардаш С.В..
 
 
Відкритим голосуванням одноголосно ухвалили заключний звіт про результати виконання науково-дослідної роботи «Теоретичні засади і механізми реалізації інноваційних процесів в публічному управлінні» (науковий керівник: д.н.д.у., доц. Олійник В.В.) затвердити.
Також, про проміжні результати виконання у 2021 р. НДР за договором БФ/39-2021 від 02.08.2021 р. на тему «Механізми формування та реалізації стратегій розвитку територій в контексті трансформації продовольчої системи України» доповіла д.е.н. проф. Витвицька О.Д., яка ознайомила присутніх з основними результатами дослідження. Зокрема, представила результати практичних надбань, які були отримані під час відрядження в Тернопільську область на обговореннях із представниками державних органів влади різних рівнів. Після звіту доповідачу було поставлено ряд питань, на які були надані ґрунтовні відповіді. З позитивною оцінкою роботи виступили: д.е.н. проф. Бардаш С.В., д.е.н., с.н.с. Ковальова О.В., д.н.д.у., доц. Грищенко І.М.
 
 
Відкритим голосуванням одноголосно ухвалили проміжний звіт за 2021 рік про результати виконання науково-дослідної роботи «Механізми формування та реалізації стратегій розвитку територій в контексті трансформації продовольчої системи України» (науковий керівник: д.е.н. проф. Витвицька О.Д.) затвердити та рекомендувати до продовження виконання вище зазначеної науково-дослідної роботи.
 
 
Олена Москвічова, к.е.н., доцент,
доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму,
секретар Наукової ради ННІ неперервної освіти і туризму
 

 

 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook